Wat is preventief (borstvoedings)verlof?
Een zwangere vrouw wiens werk te gevaarlijk is voor haar gezondheid of voor die van haar ongeboren kind, heeft recht op preventief verlof.
Bezorg je werkgever een medisch attest van je arts of een attest van Kind en Gezin om te bewijzen dat je borstvoeding geeft. Daarna moet je elke maand een attest opsturen.
Vervolgens moeten jij en je werkgever ook maandelijks een getuigschrift invullen voor je ziekenfonds. Dit getuigschrift gebruik je dan als formulier om een vergoeding aan te vragen. Op basis daarvan bepaalt je ziekenfonds het bedrag van de uitkering waar je recht op hebt. Het getuigschrift is te verkrijgen bij je ziekenfonds.
Lees ook: Wat is een borstvoedingspauze?
(lm) - Bronnen: Parentia/RIZIV
10 maart 2022Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Een zwangere vrouw wiens werk te gevaarlijk is voor haar gezondheid of voor die van haar ongeboren kind, heeft recht op preventief verlof.
Wie leert om haar onzekerheid te overwinnen, staat sterker in haar professionele leven én in haar privé. 4 tips van zelfvertrouwencoach Ellen Verstrepen …
Als mama wil je vaak graag alle ballen in de lucht houden. En dan nog het liefst in balans én met succes. Experte Hade Cools zet je op weg...
Van zodra je werkgever op de hoogte is van je zwangerschap of het feit dat je borstvoeding geeft, moet hij een maatregel nemen die aangepast is aan je concrete situatie.
Je gaat of bent bevallen, proficiat! Dan heb je recht op moederschapsverlof. Op al jouw vragen geven wij met plezier een antwoord in deze FAQ.
Je werkgever moet zorgen dat jij veilig en gezond kan werken tijdens je zwangerschap. In beroepen waar die garantie er niet is, mag je vaak meteen thuisblijven.
Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat het borstvoedingsverlof tot doel heeft om voor een pasgeboren kind te zorgen. Maar ... ook als man?
Mama worden kan je leven helemaal overhoop zetten. Er verandert heel wat in je leven. Zorg er dus voor dat je op alle vlakken in je leven terug aardt. Hoe?
Het is vaak niet makkelijk om altijd opvang te vinden. Handig toch, als je je kind af en toe kan meenemen naar het werk. Maar mag dat?