Aangeboden door Randstad

Hoe Randstad medewerkers zelf aan het stuur van hun carrière zet

Als bekende HR-dienstverlener is Randstad Group betrokken bij de loopbanen van heel wat mensen. Uiteraard staat ook de ontwikkeling van eigen medewerkers centraal. Door autonoom initiatieven te nemen, werken zij elke dag aan hun eigen ontwikkeling.

Met 2.300 werknemers is Randstad Group een prominente HR-speler met een breed aanbod: van uitzend- & projectwerk tot werving & selectie, outplacement, carrière coaching en assessment centers. Ook intern richt de HR-groep zich op continue ontwikkeling. “Dat gebeurt niet enkel van bovenaf. We hebben een cultuur waarbij mensen zelf aan het stuur van hun loopbaan zitten. Ze krijgen ruimte om te leren en om hun ambitie te uiten”, stelt Kris Berckmans, HR director van Randstad.

Een manier hiervoor zijn de Great Conversations binnen Randstad. “Een vorm van continue feedback. Geen top-down monoloog vanuit de leidinggevende, maar regelmatige gesprekken tussen collega, leidinggevende en mogelijke andere peers”, licht Debby Meuleman, business manager bij Randstad toe. Zowel resultaats- als ontwikkelingsdoelen komen hier aan bod.

Ook de jaarlijkse review is onderdeel van deze Great Conversations. “Medewerkers geven input rond hun werkplezier, eigen performance & ontwikkeling en ambities binnen de organisatie. Samen met de feedback van de manager kijken zij naar hun toekomst.”

Proeven van een interne job

Ander speerpunt is interne mobiliteit. “We maken het collega’s zo vlot als mogelijk om binnen onze organisatie tussen de verschillende afdelingen van job te veranderen”, stelt Kris Berckmans. “We willen onze mensen maximaal kansen geven en hen laten ontwikkelen en groeien. Die groei kan verticaal verlopen, maar evengoed horizontaal of diagonaal”, geeft hij aan, en benadrukt dat elke vacature binnen Randstad op het interne communicatieplatform verschijnt.

Een manier om die mobiliteit te bewerkstelligen zijn interne job alerts. “Collega’s kunnen hier zelf aangeven welke interne jobs hen mogelijk zouden interesseren”, vertelt Meuleman. “Komt er eentje vrij, dan kan de medewerker ervoor solliciteren óf ervan proeven, via onze taste-it-optie, en bijvoorbeeld een dagje meelopen. Een mogelijkheid die binnen onze groep ook letterlijk wordt gesmaakt.”

Een ander initiatief is om minstens een halve dag per maand te leren: van leren on-the-job, klassieke opleiding, e-learnings of hoger aangehaalde taste-it momenten. ”We moedigen collega’s aan hier zelf initiatief te nemen en deze leermomenten pro-actief in hun agenda in te plannen.  “Ze krijgen de tools en de nodige tijd om zichzelf te ontwikkelen”, besluit Kris Berckmans. “Ook in die zin zijn wij een partner for talent.”

Interne doorstroom naar management

En dan zijn er tenslotte nog de groeimogelijkheden richting managementfuncties. “80 procent van onze managementposities worden intern ingevuld, stelt Kris Berckmans. Het is in deze context dat Randstad Group zijn zogenaamde ambitieproject van Baanbrekende Werkgever heeft bepaald.

Elke deelnemer van het Baanbrekende Werkgever-netwerk definieert namelijk één intern project en bij Randstad Group gaat dat specifiek over het ontwikkelen van hun toekomstige business managers. “Collega’s met ambitie en het potentieel om door te groeien naar manager gaan we nog intensiever begeleiden”, vertelt hij.

Het gaat om het uittekenen van een gevarieerd coachingstraject op maat, bestaande uit workshops, opleidingen en individuele coaching, met als doel hen proactief te laten ontwikkelen.

    Voeg je CV toe
    Ontdek welke jobs bij je profiel passen door je CV op te laden.

    Ontvang per mail jobs op maat

    Ontvang nieuwe 'Randstad' jobs meteen in je mailbox.