Alcohol
Vorige

1 van 38

Volgende
Volgend artikel:

Hoe gezond is de Belgische werknemer?

Hoe pakken bedrijven alcoholmisbruik aan?

Bedrijven hebben niet enkel de taak alcohomisbruik te ‘behandelen’ (door opvang, behandeling, begeleiding en bestraffing van de medewerker met het probleem). Ze kunnen ook het misbruik proberen te voorkomen en het tijdig op te sporen.

Een intentieverklaring door de directie is een goede zaak als preventiemaatregel. Sensibiliseringscampagnes behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Sommige bedrijven geven de voorkeur aan nultolerantie, andere maken een uitzondering voor recepties, of laten over de middag één of twee pintjes toe. Belangrijk is dat de regels voor iedereen gelden en dat je alcohol constructief bespreekbaar kunt maken.

De procedures worden best geformaliseerd door ze op te nemen in het arbeids- of huishoudelijk reglement. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.

7 augustus 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook