6 techniekers die minder in het oog lopen: van liften tot wegen
Er zijn technische jobs die minder in de kijker lopen, maar toch heuse knelpunten zijn! Zoals deze zes...
Je kan een nieuwe baas krijgen, nieuwe collega's of een kantoor op een andere locatie. Als het een beetje tegenzit, krijg je ook nog te maken met andere arbeidsvoorwaarden en salaris.
In het begin is het vaak goed om je gedeisd te houden en te observeren. Zo kom je er vanzelf achter wat de bedrijfscultuur is van het andere bedrijf. Is dat niets voor jou? Stel dan gerust zo veel mogelijk vragen om jezelf goed voor te bereiden.
Zorg dat je precies weet wat je baas van je verwacht. Als je een nieuwe manager krijgt, aarzel dan niet en vraag om een keer met hem of haar samen te zitten. Zo kom je er achter wat je verantwoordelijkheden zijn.
Het is moeilijk, maar meestal zit er niks anders op: je moet als werknemer van een bedrijf dat fuseert of is overgenomen, flexibel zijn. Het gebeurt bijna nooit dat twee organisaties die samengaan ook op dezelfde manier werken.
Een overname of fusie hoeft niet altijd iets slechts te zijn. Blijf dus openstaan voor alles wat er verandert en neem een positieve houding aan. Om zelf carrière te blijven maken, kan je het beste je eigen ideeën blijven verkopen.
(dvh)
3 maart 2009Er zijn technische jobs die minder in de kijker lopen, maar toch heuse knelpunten zijn! Zoals deze zes...
Tot 31 mei geven meer dan 100 jonge medewerkers van chemie- en life sciencesbedrijven gastlessen. Zij doen dat in de eerste graad van het middelbaar onderwijs.
Je expertise ten dienste van het notariaat: Amira getuigt over haar boeiende job als juriste bij Fednot
Na de Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) is er nu ook Mixed Reality (MR)! Wat betekent het en wat kan het voor jou betekenen op de werkvloer?
Sommige werktrends spelen eerder op de achtergrond. Ze vallen minder op, ook omdat werknemers of organisaties dat soms liefst zo willen houden...
Welbevinden op het werk is vandaag een ‘hot topic’, maar wat is het eigenlijk? Hoe meet je het? En wiens verantwoordelijkheid is het?
De podiumtechnicus is een recent knelpuntberoep dat een gevolg is van de coronapandemie. Kennis van licht, geluid en podiumtechniek is vereist.
25% van de werkenden heeft lichamelijke klachten en zo’n 7,5% zit met psychische problemen. Wat kunnen we daaraan doen?
De clown uithangen tijdens het solliciteren is niet echt een aanrader. Toch kun je je best wel creatief in de kijker zetten tijdens het sollicitatieproces...