Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 205

Volgende
Volgend artikel:

10 oorlogstactieken om die job te veroveren

Hoe online gevonden worden met een courante naam?

naam niet gevonden?
Wanneer je een nieuwe baan zoekt, plaats je onder meer op jobplatformen dat je weer beschikbaar bent voor werk. Maar wat als je Mark Peeters of Emma Janssens heet? Met een veelvoorkomende naam is het lastiger om er online uit te springen.

Loopbaancoach Annelies Quaegebeur raadt aan om sowieso te kijken naar je eigen expertise. Waar wil jij graag (online) om bekend staan? “Wil je graag die klantvriendelijke medewerker van een callcenter zijn of die steengoede, analytische projectmanager?”, geeft ze als voorbeeld. “Hoe wil je dat anderen jou zien? Daar kan je rekening mee houden in het verhaal dat je online over jezelf vertelt.”

Speel je expertise uit. Zo is het, volgens haar, ook slim om zelf af en toe een artikel, blog of tweet te publiceren waarin je iets vertelt over jouw specialisaties en de branche waarin jij werkzaam bent. “Wat ook helpt, is vaak reageren op andere spelers in je branche of anderen helpen als ze een vraag stellen over jouw specifieke vakgebied.” En maak ook je Jobat-cv of LinkedIn-profiel compleet. Met onder meer een duidelijke profielfoto, raadt de coach aan.

Lees ook: Hoe je ideale job of een promotie scoren dankzij personal branding?

Herkenbaarheid

Met een veelvoorkomende naam, is het handig dat je op alle platformen dezelfde gebruikersnaam en profielfoto gebruikt. Zodat je daar in elk geval te herkennen bent. “Gebruik bijvoorbeeld je initialen tussen je voor- en achternaam, zoals @MariaKWJanssens of zet je beroep achter je naam, zoals @JanPeetersMarketingProfessional”, klinkt het.

“Gebruik ook altijd dezelfde ondertekening in je e-mails. Wanneer je dat allemaal consistent doet, zal er minder verwarring ontstaan of jij de persoon bent waar werkgevers naar op zoek zijn.”

Go for happy! Vind de job van je leven en solliciteer vandaag nog!

(William Visterin)

7 januari 2022
Anderen bekeken ook