De job niet gekregen? Zo ga je er positief mee om
Afgewezen worden voor een job kan soms deprimerend zijn. Maar met de juiste mindset kan dit tóch een positieve ervaring opleveren!
Dat blijkt uit onderzoek van onder meer Filip Devos, hoofddocent Nederlands aan de UGent. Hij presenteerde onlangs op Radio 1 zijn bevindingen over taalkennis bij jongeren. En daaruit blijkt dat het, in vergelijking met tien jaar geleden, vandaag niet slechter is gesteld met hun kennis van spelling. Dat lijkt opmerkelijk als we denken aan taalgebruik van jongeren in apps of via sms.
“Jongeren weten maar al te goed wanneer ze op hun spelling moeten letten”, stelt Filip Devos vast. Grammatica is dan weer een ander paar mouwen. “De kennis daarvan gaat bij hen wel achteruit.”
Ook bevestigt de docent dat er een stigma blijft ten aanzien van dt-fouten. Maar dat een sollicitatiebrief met een dt-fout meteen in de papiermand zou verdwijnen, is volgens hem een mythe.
“HR-managers zijn helemaal niet strenger dan gemiddeld”, stelt Devos vast. “Wie wel strenger is voor dt-fouten, is de leraar. Vooral de leraar Nederlands dan. Wat op zich ook niet verwonderlijk is. Hij is de leraar van de moedertaal.”
Lees ook: Zo zorg je voor een cv met impact (e-gids)
(William Visterin)
22 oktober 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Afgewezen worden voor een job kan soms deprimerend zijn. Maar met de juiste mindset kan dit tóch een positieve ervaring opleveren!
Een robot die honderden sollicitaties in enkele seconden screent. Vandaag is het realiteit, dankzij Radix, een Belgische specialist in AI.
Met deze gids leren we je de kunst aan van een goede motivatiebrief te schrijven...
Naam, adres, geboortedatum/plaats, rijbewijs en burgerlijke staat plaatsen we van oudsher bovenaan op onze cv. Compleet zinloos!
Of je de juiste kwalificaties hebt voor een job? Dat leidt een recruiter af van jouw cv. Met deze tips word je gegarandeerd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek!
Niets zo stresserend als je cv mailen naar een potentiële werkgever. En dan zie je plots een schrijffout. Pas je dat aan en stuur je het opnieuw? Of beter niet?
Een mooi cv komt altijd van pas. Maar dan wel liefst zonder deze fouten en clichéwoorden. Een overzicht...
Of je nu opnieuw op de arbeidsmarkt terecht komt, of dat je op zoek gaat naar je eerste job, het proces van het zoeken naar werk kan soms ontmoedigend zijn.
Het ‘roze verzuim’ duikt vaak op: ziek doorwerken op halve kracht.