3 weken vakantie of 10.000 euro bonus: wat kies jij?
De Franse elektriciteitsmaatschappij EDF vraagt haar 30.000 bedienden om 3 van hun 10 weken betaalde vakantie in te ruilen voor een bonus van 10.000 euro.
De bestbetaalde medewerkers kloppen nu eenmaal de langste werkdagen, zo blijkt uit onderzoek van de Britse denktank Resolution Foundation. Dat klinkt logisch, maar was vroeger wel anders.
De denktank wijst namelijk op een fundamentele shift in de samenleving. Zo was het in de industrie of mijnbouw lange tijd de norm om lange dagen te kloppen. Terwijl de grootverdieners het wat rustiger aandeden. Meer zelfs: weinig werken kwam een halve eeuw geleden nog behoorlijk prestigieus over.
Dat is vandaag dus anders: de tien procent mannen met het hoogste uurloon werkt tegenwoordig zo’n zeven uur per week méér dan de tien procent mannen met het laagste uurloon. Bij de vrouwen ligt de kloof zelfs op tien uur per week. Dat blijkt uit cijfers die Resolution Foundation aanhaalt in de Financial Times.
De cijfers slaan op Britse werknemers, al lijkt de trend universeel. “Blijkbaar is de hoeveelheid werkuren een teken van sociale status geworden”, zo klinkt het.
(William Visterin) – Bron: MARK Magazine
De Franse elektriciteitsmaatschappij EDF vraagt haar 30.000 bedienden om 3 van hun 10 weken betaalde vakantie in te ruilen voor een bonus van 10.000 euro.
"Als het verplicht aantal werkuren opgedreven wordt, daalt het aantal uren dat mensen écht werken" (Frederik Anseel, professor organisatiepsychologie UGent)
Je kent ze wel, die mensen die een bloeiende carrière hebben, heel wat realiseren en toch nog tijd hebben voor hun gezin en ontspanning. Hoe doen ze dat?
Werken tot 67? Weinig Belgen hebben er zin in. Volgens Trendhuis ziet maar één op de twintig Belgen zich tot die gezegende leeftijd aan de slag blijven.
Als man 4 keer 9 uur werkt, is zijn loopbaan beperkt. Voor vrouwen is dat juist voordelig, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.
Chris Verbruggen is administratief HR-medewerker bij t-groep. Volgende maand kan ze in principe met pensioen. Maar dat wil ze niet. Wat is haar geheim?
Werken mensen zich letterlijk dood voor hun loonbrief? Zoja, hoeveel is de schuld van de werkgever, van de overheid, en van de werknemer zelf?
Wat is een flexi-job precies? Wie kan het uitoefenen en wanneer? Hoeveel verdien je ermee? We beantwoorden al jouw vragen over flexi-jobs...
In vergelijking met de voorbije vier jaar is het loon van de technicus met ruim 15% toegenomen, blijkt uit het Salariskompas van Jobat. Een overzicht...