Waarom de lockdown ons creatiever maakt
Angst, frustraties, eenzaamheid: de lockdown is zwaar. Maar bekijk het van de positieve kant, want het maakt ons ook creatiever!
Frisse ideeën komen al vlotter binnen bij de ene werknemer dan bij de andere. Een studie van de BI Norwegian Business School heeft aangetoond dat bepaalde positieve, alsook negatieve eigenschappen meer kans hebben om voor te komen bij extreem creatievelingen dan bij minder creatieve mensen.
Bezit jij een (of meerdere) van de volgende kenmerken?
Jij bent fantasierijk en speels, zit steeds boordevol ideeën en wisselt makkelijk van feiten naar fictie.
Je verzet je tegen regels en formaliteiten. Je hebt een eerder rebelse houding, omdat je steeds dingen wil doen die niemand doet.
Je wilt steeds presteren, bent doelgericht, hebt een innovatieve attitude en beschikt over een zeker uithoudingsvermogen om moeilijke kwesties aan te pakken.
Je hebt een bepaalde drang om invloedrijk te zijn en aandacht te trekken. Je wilt erkenning krijgen.
Je beschikt over het vermogen om verschillende aspecten van een probleem te zien en komt steeds met de beste oplossing voor de dag.
Je ervaart regelmatig negatieve emoties, je stemming en emotionele toestand durft al eens te schommelen en je mist soms wat zelfvertrouwen.
Je hebt soms de neiging om onattent te zijn, bent koppig en vindt vaak fouten en gebreken in anderen en hun ideeën.
Ga jij met bovenstaande positieve én negatieve eigenschappen zo goed als altijd akkoord? Dan behoor jij tot een van de 'uiterst creatieve' mensen ter wereld!
Zijn deze kenmerken bij jou iets minder uitgesproken aanwezig? Dan gaat het uitstekend met je creatief vermogen!
(nm) - Bron: Inc.com
3 mei 2020Angst, frustraties, eenzaamheid: de lockdown is zwaar. Maar bekijk het van de positieve kant, want het maakt ons ook creatiever!
De meesten onder ons zijn opgevoed met het idee dat alles wat je doet zin moet hebben. Maar: altijd nuttig bezig willen zijn, is eigenlijk helemaal niet goed!
Je bent niet zoals alle anderen, dus ook je (creatief) cv springt uit de band. Dat kan zeker geen kwaad, maar pas wel op met té creatieve vondsten.
De coronasleur is niet goed voor je brein. Psycholoog en TEDx-spreker Thijs Launspach geeft tips om je brein te onderhouden...
Ben jij weleens jaloers op echte creatievelingen? Goed nieuws! Jij kunt ook creatief leren denken.
Goed begonnen is half gewonnen! Wie z’n kind later een goede job toewenst, laat het nu vooral vrij spelen. En wel daarom...
Creatieve individuen zijn sneller geneigd om anderen te bedriegen, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Jobat wilde wel eens weten hoe dat komt ...
Uit onderzoek blijkt dat er nogal wat taboes rondzweven op de werkvloer. Die kunnen in het slechtste geval zelfs leiden tot een heuse zwijgcultuur…
Op mijn afdeling is overwerken ingeburgerd. Wat winnen mijn collega's erbij om zo lang mogelijk op kantoor te blijven?