Deze 4 vergader-types vermijd je best
Vergaderen een beestenboel? Zeker en vast als je deze vier vergaderdieren herkent. Wij laten zien hoe je ze temt.
Plan geen belangrijke vergaderingen tussen 13 en 15 uur. Na de lunch valt er immers een natuurlijke slaapperiode. Het lichaam ervaart rond dat moment een gebrek aan energie en dat zal je verhinderen om goed bij de les te blijven.
Als je toch moet vergaderen kort na het middaguur, zorg dan dat je enkel een lichte lunch achter de kiezen hebt en drink veel water.
Houd elke twintig minuten een korte pauze. Zo kan je je hersenen resetten, en dit zorgt dan weer voor een verhoogde focus en meer energie tijdens de rest van de meeting. Idealiter strek je snel eens de benen of haal je even een frisse neus.
Lees ook: 7 tips om slimmer te pauzeren
Ga niet vergaderen in een ruimte waar de airco opstaat. Het monotone gezoem van de airconditioning werkt slaperigheid in de hand. Zet de airco dus af en zorg voor voldoende frisse lucht in de vergaderruimte door een raam open te zetten.
Ontdek: Hoe (on)gezond is de airco op kantoor?
Een goede nachtrust is cruciaal als je overdag niet slaperig wil zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat wie anderhalf uur te weinig slaapt, overdag maar liefst een derde minder alert is. Genoeg slaap is nu eenmaal van essentieel belang om geconcentreerd en met voldoende energie de werkdag door te komen.
Lig nooit meer wakker van je werk: 7 tips
Als je vermoeid bent, heb je sneller de neiging om naar koffie te grijpen om terug wakker te worden. Maar zodra de cafeïne uitgewerkt is, kun je last krijgen van een koffiedip. Bovendien raak je gedehydrateerd wanneer je overdag te veel koffie en amper water drinkt. Probeer tussen de anderhalve en twee liter water per dag te drinken!
Het is verleidelijk om tijdens een saaie meeting naar snoep te grijpen. Het probleem is echter dat snacks als Twix, donuts en zoete beertjes slechts voor een korte energiekick zorgen. Eet liever gezonde alternatieven zoals yoghurt, nootjes of een stuk fruit. De gezondste snacks hebben weinig suiker en veel vezels, want daarvan gaat je bloedsuiker minder snel omhoog.
CHECK: 5 manieren om gezonder te eten op het werk
(mo/lm)
Vergaderen een beestenboel? Zeker en vast als je deze vier vergaderdieren herkent. Wij laten zien hoe je ze temt.
Vergaderen op afstand (vanuit je thuiskantoor, bijvoorbeeld) kan heel handig zijn, maar dan moet wel alles goed verlopen. Daarom deze tips...
Waar neemt de Vlaming tijdens het vergaderen het meest aanstoot aan? En wat werkt het best om efficiëntie te verzekeren?
Onderbreken tijdens een online meeting kan een uitdaging zijn. Enkele tips om op een beleefde en niet opdringerige manier de aandacht te trekken...
Meetings: voor de één het moment om beslissingen te nemen, voor de ander de ultieme vorm van tijdverlies… Maar zijn meetings wel echt nodig?
Een hele dag door zoomen of teamen kan best inspannend zijn ... “Je ziet die online gesprekken eigenlijk best als een onderbreking van je werk.”
Wat gebeurt er als je in je organisatie beslist om een hele week geen vergaderingen in te plannen? Voel je je dan afgesloten van je collega’s?
Zijn vergaderingen wel altijd nodig? Voor elke kleine beslissing een meeting inlassen, lost (bijna) niets op. Tijd om je vergaderhygiëne eens op te blinken...
Nu telewerken steeds meer ingeburgerd raakt, vergaderen we ook steeds vaker online. Heeft fysiek vergaderen nog een toekomst? En wat met de VR-technologie?