Het loon van een hotelreceptioniste: 1.480 euro netto
We vroegen Evi Desmedt (31) uit Gent hoeveel zij verdient ...
Ik help in de frituur van mijn mama, frituur Angelique in Heverlee. Frieten bakken uiteraard, maar ik doe veel meer: klanten ontvangen, de kassa, en niet te vergeten opzetten en opkuisen. Ik doe dit een à twee dagen per week, want ik studeer nog. Die combinatie werkt goed.
Mijn mama heeft de frituur sinds november 2007, en ik vind het plezant om haar te helpen. Het contact met de klanten is fijn: de meeste mensen slaan een praatje en vertellen over hun leven.
Ik word alleen betaald voor de vijf uur dat de frituur open is. De twee uur opzetten en opkuisen zijn onbetaald, dat vind ik niet erg. Ik doe het vooral om mijn mama te helpen. Per keer verdien ik ongeveer 50 euro netto. Als ik een hele maand twee keer per week ga helpen, geeft dat in totaal zo’n 400 euro. Dat is veel als ik dat vergelijk met de studentenjobs van kameraden.
Grote kosten heb ik niet, ik woon nog thuis. Ik denk niet dat ik de frituur zal overnemen, ik zit vooral met Erasmus in mijn hoofd. Ik zou graag volgend semester in het buitenland studeren, daarvoor ben ik aan het sparen.
Dan zou ik er even van profiteren. Een mooie grote reis maken, naar Aruba bijvoorbeeld. En misschien zou ik een mooie auto kopen: Audi is mijn favoriete merk, maar dat kan ik als student natuurlijk niet betalen. Daarna wel terug met de voetjes op de grond en sparen.
Aan een gsm ga ik zeker niet te veel geld uitgeven.
Aan basketspullen: schoenen, sportkledij ... Ik ben een fervent basketter. Op weekend gaan, doe ik ook regelmatig. Meestal is dat dichtbij, een wellness in Spa of naar de zee.
Na mijn bachelor marketing zou ik graag in Engeland een master in de marketing behalen.
(mr)
2 januari 2012We vroegen Evi Desmedt (31) uit Gent hoeveel zij verdient ...
Mieke Eeckhout (51) uit Waregem is leerkracht in de Gentse Hotelschool. Hoeveel zij verdient? Jobat vroeg naar haar netto maandloon.
Marcos Simoes (35) uit Brussel werkt als choreograaf-danser, al is dat niet altijd even makkelijk. Indien nodig klust hij bij in de horeca. Zijn loon?
Bedrijfscultuur, goede werkomstandigheden en opleidingsmogelijkheden. Die factoren zijn voor jonge ingenieurs cruciaal bij de keuze van hun (eerste) werkgever.
Ze leiden het huishouden in goede banen en bieden de kinderen stabiliteit. Eén ding is zeker: huismoeders en -vaders hebben hun handen vol...
Flexibel werken om zo je werk-privébalans beter in evenwicht te houden, raakt steeds meer ingeburgerd. Maar geldt dat wel voor iedereen?
De arbeidsmarkt verandert constant. Er is steeds meer vraag naar bekwame werkkrachten en veel vacatures staan open.
Werkgevers moeten hun queeste richting werkgeluk laag per laag aanpakken. “Luister naar je medewerkers, zonder een oordeel over hen te vellen. Dat is veel belangrijker dan een zoveelste jaarlijks event.”
Sneeuw en zon of regen en wind? De winter leent zich perfect voor het lezen van een goed boek. Jobat selecteert vijf spannende boeken.