Het loon van een choreograaf-danser: 700 à 1.600 euro netto
Marcos Simoes (35) uit Brussel werkt als choreograaf-danser, al is dat niet altijd even makkelijk. Indien nodig klust hij bij in de horeca. Zijn loon?
Ik help in de frituur van mijn mama, frituur Angelique in Heverlee. Frieten bakken uiteraard, maar ik doe veel meer: klanten ontvangen, de kassa, en niet te vergeten opzetten en opkuisen. Ik doe dit een à twee dagen per week, want ik studeer nog. Die combinatie werkt goed.
Mijn mama heeft de frituur sinds november 2007, en ik vind het plezant om haar te helpen. Het contact met de klanten is fijn: de meeste mensen slaan een praatje en vertellen over hun leven.
Ik word alleen betaald voor de vijf uur dat de frituur open is. De twee uur opzetten en opkuisen zijn onbetaald, dat vind ik niet erg. Ik doe het vooral om mijn mama te helpen. Per keer verdien ik ongeveer 50 euro netto. Als ik een hele maand twee keer per week ga helpen, geeft dat in totaal zo’n 400 euro. Dat is veel als ik dat vergelijk met de studentenjobs van kameraden.
Grote kosten heb ik niet, ik woon nog thuis. Ik denk niet dat ik de frituur zal overnemen, ik zit vooral met Erasmus in mijn hoofd. Ik zou graag volgend semester in het buitenland studeren, daarvoor ben ik aan het sparen.
Dan zou ik er even van profiteren. Een mooie grote reis maken, naar Aruba bijvoorbeeld. En misschien zou ik een mooie auto kopen: Audi is mijn favoriete merk, maar dat kan ik als student natuurlijk niet betalen. Daarna wel terug met de voetjes op de grond en sparen.
Aan een gsm ga ik zeker niet te veel geld uitgeven.
Aan basketspullen: schoenen, sportkledij ... Ik ben een fervent basketter. Op weekend gaan, doe ik ook regelmatig. Meestal is dat dichtbij, een wellness in Spa of naar de zee.
Na mijn bachelor marketing zou ik graag in Engeland een master in de marketing behalen.
(mr)
2 januari 2012Marcos Simoes (35) uit Brussel werkt als choreograaf-danser, al is dat niet altijd even makkelijk. Indien nodig klust hij bij in de horeca. Zijn loon?
Mieke Eeckhout (51) uit Waregem is leerkracht in de Gentse Hotelschool. Hoeveel zij verdient? Jobat vroeg naar haar netto maandloon.
We vroegen Evi Desmedt (31) uit Gent hoeveel zij verdient ...
Gen Z’ers zijn ambitieus, zelfbewust, creatief en… veeleisend. Wat verwachten ze van hun werkgever en is het ook allemaal wel haalbaar?
Jobstudenten zijn ook aan bedrijfsvoorheffing onderworpen, tenzij ze aan volgende voorwaarden voldoen...
Wat motor en wielen heeft, is vandaag aanleiding tot knelpuntberoep. Nieuw in het rijtje: de motormecanicien. Ook de elektrificatie speelt een rol.
De overgrote meerderheid van de jongeren vertoont symptomen van een burn-out, en niet elke werkgever speelt hier even goed op in...
Laat die foute informatie voor wat het is en krijg juiste antwoorden over je loon.
Na een stage van vijf weken wist Luana dat ze bij het Wit-Gele Kruis wou solliciteren. Haar stagebegeleider Frans speelde een grote rol in die beslissing.