Het loon van een bewakingsagent: 1.600 tot 1.800 euro netto
Wij vroegen Freddy Descamps (51) uit Assenede hoeveel hij verdient...
Ik ben in september 2014 begonnen in de alarmcentrale van G4S als alarmoperator. Sinds augustus ben ik er service coördinator. De alarmoperatoren behandelen de alarmen en oproepen van klanten die telefonisch binnenkomen, zowel als de alarmen die via het computersysteem worden gemeld.
Dan bellen wij de klanten op naargelang de procedure die met hen werd afgesproken. We bellen bij deze mensen thuis of doen een controle via virtuele patrouilles. Dan kijken we in de meldkamers de videobeelden na en controleren we of alles in orde is. We doen dit voor zowel particulieren als bedrijven. Hier worden afspraken rond gemaakt naargelang de wensen van de klant. Sommige klanten verwachten dat we 1 keer per dag controleren, andere klanten hebben graag dat we ’s nachts een oogje in het zeil houden. Hiervoor hebben we speciale cameraprogramma’s en videoprogramma’s. Hiermee kunnen we van op afstand kijken wat er aan het gebeuren is.
Als service coördinator heb ik 3 grote taken: adminstratie (alles wat van nieuwe contracten of aanpassingen binnenkomt, gaan wij in ons programma encoderen), opleidingen voorzien voor nieuwe operatoren en nieuwe grote projecten begeleiden waar operatoren voor opgeleid moeten worden, en de planning voor de operatoren opstellen.
Ik heb criminologie gestudeerd. Eerst heb ik nog allerlei andere jobs gedaan, weg van de criminologische wereld, maar eigenlijk wou ik toch graag terug een job doen die meer aansloot bij mijn studies. Dus ben ik beginnen rondkijken en zo ben ik bij G4S terechtgekomen.
Ja, ik vind het een toffe job. Ook omdat het wel gevarieerd is. Uiteindelijk is het een alarmcentrale, maar je hebt er zoveel verschillende soorten klanten en zoveel verschillende mensen aan de lijn. Je hebt echt veel variatie ook met de videocontroles. Het shiftenwerk is voor mij een voordeel: nooit files, je kan je boodschappen doen op een rustig moment, je bent niet gebonden aan die ene zaterdag. Je werkt altijd in een team, nooit alleen, maar je hebt wel je eigen verantwoordelijkheid. Teamwerk is belangrijk, dat maakt het wel leuk.
Nee, ik denk dat wij sowieso geen slecht loon hebben. Ook omdat wij in shiften werken (overdag, ‘s nachts, feestdagen …). Ook schoolverlaters moeten goed zoeken om aan een dergelijk loon te kunnen beginnen.
Ik zit nu aan 2.800 euro bruto per maand. Als je begint is dat iets minder, maar na een jaar gaat dat omhoog. Netto heb ik maandelijks ongeveer 1.900 euro, maar dat verschilt altijd door onze premies die erbij komen voor shiftenwerk, weekendwerk, feestdagen… en daarbij krijgen we ook nog eens maaltijdcheques.
Zeker een eerlijk loon, voor het salaris zou ik zeker nooit van job veranderen.
Dat schommelt. Meestal hebben we shiften van 8 uur tijdens de week. In het weekend zijn dat shiften van 12 uur. Onze gepresteerde uren worden per maand berekend. Contractueel is het zo’n 37 uur per week, maar dat verschilt toch nog van maand tot maand.
Ik doe aan pensioensparen, maar ben er niet zo veel mee bezig.
Ons huis, we hebben net een boerderij gekocht, verbouwd en nu is er dus de afbetaling van het huis.
Ik denk dat wij heel sober leven. Ik kan niet veel geld geven aan kledij en schoenen. Ook al koop ik het wel graag, maar dan ga ik voor goedkope opties. Het hoeven geen dure merken te zijn. Dus ook geen dure parfums.
Dingen voor onze 3 honden.
Ons huis in één keer laten afmaken. Ik heb een zus en een petekindje in Australië, daar zou ik vaker naartoe gaan. Maar ik zou wel blijven werken. Thuis zitten is niets voor mij.
(sjv)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
24 mei 2018Wij vroegen Freddy Descamps (51) uit Assenede hoeveel hij verdient...
We vroegen Nathalie Mommaerts (30) uit Hanuit wat ze doet en hoeveel ze verdient...
Bij HR-specialist Asap draait alles om de ‘Yellow Vibes’ en de familiale sfeer. Drie Asap-collega’s getuigen.
Met zijn logo en hip pand heeft The Dive, het nieuwe opleidingscentrum van Unilin, wat weg van een discotheek. Waarom is The Dive zo’n opmerkelijk initiatief?
De Belgische bediende volgt gemiddeld 3,4 dagen opleiding per jaar. Dit ligt onder de huidige verplichting van 4 dagen. Hoe jonger, hoe meer opleiding.
Op het werk kan een bureau er door het plaatsen van persoonlijke spullen redelijk “huiselijk” uitzien. Onnodige rommel of een slimme zet?
Je baas overstelpt je met werk? Of hij geeft je net geen werk? En wat betekent het als hij je compleet negeert? Jobat zocht het voor je uit ...
Wij zochten uit in welke sectoren je het best verdient als schoolverlatende bediende.
Wat hebben zangeressen Taylor Swift en Ellie Goulding met elkaar gemeen? Ze voel(d)en zich allemaal een oplichter in hun job.