Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je in Antwerpen?

Het loon van Lindsay, een verzorgende in Nederland: 2.400 euro bruto

Lindsay Timmers (23) woont in Neerpelt en werkt in Nederland. We vroegen haar wat ze doet en hoeveel ze verdient.

Lindsay Timmers (23) uit Neerpelt

  • Privé: Alleenstaand
  • Opleiding: Helpende+, bbl-opleiding tot verzorgende niveau 3 ig & maatschappelijke zorg
  • Brutoloon: 2.400 euro
  • Nettoloon: 1.900 euro
  • Extralegale voordelen: Vakantiegeld, eindejaarsuitkering, reiskosten woon-werk, reiskosten voor mijn opleiding en parkeerkosten voor mijn opleiding.

Wat doe je als job?

Ik werk als leerling verzorgende niveau 3 IG & maatschappelijke zorg bij Oktober (voorheen RSZK ZorgProfessionals) op de locatie Kerkebogten in Eersel (Nederland).

Wat houdt die functie in?

Kerkebogten is een kleinschalige woonvorm waar mensen met dementie wonen en 24-uurszorg krijgen. Ik werk in een woning waar 6 mensen samenwonen en daar zorg ik voor. Dit gaat van persoonlijke verzorging en aankleden tot koken, de was doen en zorgen voor activiteiten. Wij koken elke middag verse soep en ‘s avonds een verse warme maaltijd. Hierbij worden de bewoners ook betrokken, wie nog kan helpen met koken mag dit ook doen. Zo betrek je de mensen bij de dagelijkse activiteiten en creëer je een echt huiselijk gevoel.

Hoe ben je bij het Nederlandse Oktober terechtgekomen?

Ik ben in Eersel terechtgekomen door een kennis. Zij vertelde dat ze nog een nieuwe collega zochten en ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik dacht, ik kan altijd proberen. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want ik heb er nog geen moment spijt van.

Doe je je job graag?

Ik ben in oktober 2017 begonnen met werken bij Oktober (toen nog RSZK ZorgProfessionals) op de locatie Kerkebogten in Eersel als helpende. Ik werk er nu al 20 maanden en wat gaat de tijd snel, het lijkt wel de dag van gisteren dat ik er begon. Dat herinner ik mij nog heel goed. Ik heb hele fijne collega’s die altijd voor elkaar klaar staan. En ook de mensen met een hogere functie kan je gewoon aanspreken, in Nederland is er geen hiërarchie en dat is wel fijn.

Ik doe mijn werk heel graag, ik zie het als mijn tweede thuis. Ik heb tijd voor de mensen die er wonen, heb echt het gevoel dat ik iets voor hen kan betekenen en je wordt er ook gewaardeerd. De lach die je dagelijks van deze mensen krijgt, maakt mijn dag goed. Ook maken we als team ons eigen rooster, dus je kan zelf grotendeels kiezen wanneer je wil werken en wanneer niet.

Wat vind ik minder leuk aan mijn werk? Niets. Ik doe mijn werk heel graag en ga nog steeds elke dag met veel plezier werken.

Hoeveel verdien je maandelijks?

Ik verdien bruto 2.400 euro, netto blijft daar ongeveer 1.900 euro van over. Ik krijg ook extralegale voordelen zoals vakantiegeld, eindejaarsuitkering, reiskosten woon-werk, reiskosten voor mijn opleiding en parkeerkosten voor mijn opleiding.

Wat vind je van je loon?

Ik vind dat ik goed verdien voor mijn leeftijd. Ik heb zeker niet te klagen. En Oktober betaalt ook nog eens mijn opleiding tot verzorgende niveau 3 ig & maatschappelijke zorg, dus beter kan je het niet hebben. Hier zit wel een terugbetaling aan vast, bij het beëindigen van het dienstverband binnen de 2 jaar na diplomering.

Van maart 2018 tot juni 2018 heb ik de opleiding Helpende+ gedaan. Hiermee mag ik medicijnen in de baxter geven, een katheterzak verwisselen en ogen, oren en neus druppelen. Eind augustus 2018 ben ik gestart met de verkorte bbl-opleiding tot verzorgende niveau 3 ig & maatschappelijke zorg. Bbl houdt in dat je 1 dag per week naar school gaat en daarnaast nog minimaal 20 uur/week werkt. Ik werk nu 32 uur/week. Je kan het zien als stage maar dan betaald. Als alles goed gaat ben ik hier eind september-oktober 2020 mee klaar en ik zou dan graag gelijk starten met de bbl-opleiding tot verpleegkundige niveau 4.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, het werk dat ik nu doe is echt wat ik wil. Dus voor een hoger loon zou ik zeker niet van werk veranderen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk gemiddeld 32 uur (90%) per week. Dat kan de ene week al wat meer zijn dan de andere, aangezien je in de zorg geen vast werkrooster hebt.

Spaar je?

Ik spaar maandelijks een vast bedrag en alles wat ik op het einde van de maand over heb, zet ik ook op mijn spaarrekening.

Denk je aan je pensioen?

Ik denk wel aan mijn pensioen later, maar daar zit ik nog niet op te wachten. Ik doe mijn werk veel te graag, dus ik wil nog lang niet op pensioen. Via mijn werk bouw ik een aardige som op voor mijn pensioen. Het is wel zo dat je pas met pensioen kan als je de wettelijke pensioenleeftijd hebt bereikt (in mijn geval is dat nu 67 jaar).

Wat is je grootste kost?

Ik heb net alleen een huis gekocht, dus daar gaat nu veel geld naartoe. Maar dat vind ik niet erg, aangezien ik daar altijd van gedroomd heb een eigen huis kopen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan dure spullen, ik probeer altijd het goedkoopste te zoeken.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef graag geld uit aan een uitstapje, een vakantie of aan lekker eten. Maar nu op dit moment probeer ik toch naast de afbetaling van het huis om ook nog wat te sparen voor onvoorziene kosten.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Een groot deel sparen en een deel aan een goed doel schenken.

(sjv)

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

9 september 2019
Anderen bekeken ook