Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

De 10 best en slechtst betaalde sectoren in België

Het loon van het hoofd van Arowana University in Australië: 120.000 euro / jaar

De carrière van Dirk Rossey omspant enkele werelddelen. We vroegen hem wat zijn huidige job in Australië als ‘Dean of Arowana University’ inhoudt en hoeveel hij verdient...

Dirk Rossey (61) uit Sydney, Australië

  • Privé: Getrouwd, 3 kinderen
  • Opleiding: Handelsingenieur RUCA en een MBA van Deakin University in Australië
  • Brutoloon: 120.000 euro per jaar

Wat doe je als job?

Ik ben momenteel Dean (decaan, nvdr.) van Arowana University. Ik ben dat al 9 jaar. Ik help een klein gespecialiseerd bedrijf met al hun M&A-opleidingen (mergers and acquisitions) en ben een Advisory Board member. Ik ben ook twee jaar bedrijfsleider geweest voor een van hun bedrijven in Singapore.

Hoe ziet je dag eruit?

Voornamelijk vergaderingen over strategie, learnings en ‘scaling up’-mogelijkheden voor bedrijven. Ik doe geen sociale meetings omdat ik maximaal tijd met mijn kinderen wil doorbrengen. Ik heb hier verder geen familieleden, dus ik heb – denk ik – meer tijd dan een doorsnee Belg met familieverantwoordelijkheden.

Was het altijd al je plan om in het buitenland te werken?

In 1986 was ik één van de Prince Albert Foundation-laureaten en kreeg ik de opdracht om de Rail Transport industrie in Australië te analyseren, waarna ik mijn bevindingen in enkele rapporten moest presenteren aan TransUrb Consult in Brussel. Toen al probeerde ik om een permanent kantoor op te zetten in Australië, maar ik kreeg een negatief verdict over de haalbaarheid van dat plan.

Ondertussen had ik wel een vaste job aangeboden gekregen bij Ernst & Young om de hoofdconsulent te worden voor hen in Hong Kong, waar ik vooral zou werken aan economische haalbaarheidsrapporten voor overheidsprojecten.

In 1989 werd ik geheadhunt door Inchcape Pacific in Hong Kong en daar ben ik gedurende 8 jaar General Manager geweest, maar was ik ook actief als projectmanager. Ik stond voornamelijk in voor de ontwikkeling en opleiding van leidinggevenden en personeelsleden. In ’98 maakte ik de overstap naar JP Morgan Asia Pacific, waar ik het regionale hoofd van ontwikkeling (head of development) werd. De programma’s, projecten en concepten die ik daar uitdacht, mocht ik ook implementeren in de divisies in Latijns-Amerika en Europa.

Een interessante anekdote van mijn rekruteringsgesprek met JPMorgan was dat ik hen vertelde dat ik naar Australie ging uitwijken 5 jaar na mijn eventuele aanname. Ze vonden mijn eerlijkheid doorslaggevend. Toen ik vroeg in 2000 om naar Australie te vertrekken, werd dat makkelijjk aanvaard.

Wanneer kwam je dan definitief in Australië terecht?

Na mijn periode bij JP Morgan, zette ik in 2004 mijn eigen zelfstandige adviesbureau op. Ik voerde uiteenlopende projecten uit voor Deutsche Bank Asia Pacific, eBay Australia, Sydney Airport, Fujitsu Australia, TV1 Australia, Ogilvy PR, Torino University MBA Program ... en nog vele andere.

In 2008 werd ik geheadhunt om een Dubai holding entiteit door de globale economische crisis te loodsen. Hiervoor moest ik toen een veranderingsproces op poten zetten voor de hele organisatie die 17 divisies omspande. Er moesten oplossingen gevonden worden voor zowel financiële problemen, legale complicaties, de mensen die er werkten, als de verschillende aandelen die de 17 divisies vertegenwoordigden.

In 2010 werkte ik als consultant en Development Director bij Arowana International en was lid van de Advisory Board. In enkele situaties werd ik al naar voren geschoven als interim General Manager of interim divisiehoofd om veranderingen op te starten en in goede banen te leiden, zoals bij HRM Asia, een mediabedrijf in Singapore. Hier was ik een interim General Manager gedurende 18 maanden.

In 2018 vroeg Arowana International, tot dan gewoon een klant, om het hoofd te worden van hun ArowanaU (hun in-house leer- en ontwikkelingsdivisie). Dit is een one-stop-shop voor alle kennis, vaardigheden en wijsheid die we naast de waardenketen in onze organisatie wisten te vergaren. Samen met het team van Investment Directors ontwikkelden we zo het concept van ‘Growth-in-a-box’, een toolkit die kan gebruikt worden om bedrijven van kleine en medium grootte te helpen groeien en op een grotere schaal mee te laten spelen.

Doe je je job graag?

Toch wel. Wat mij aantrekt is het groeiproces dat we met onze bedrijven beleven. Wij hebben een sterke operationele focus en zijn sinds 2017 erg op technologie gericht. Wij hebben ook een in-house neurowetenschapper en met haar ben ik een nieuw bedrijf aan het oprichten dat ons een edge moet geven in een nieuwe toepassing die een speciale vorm van plasticiteit meet. Exciting times!

Heb je België volledig achter je gelaten?

Neen. Tot een vijftal jaar geleden kwam ik minstens 1 keer per jaar naar België. Nu is dat minder omdat ik elke keer een gezin van 4 volwassenen en een kind moet meenemen. Dat wordt veel te duur. Dus we facebooken.

Wat is de aantrekkingskracht van Australië?

Inzet woonomgeving Dirk Rossey

Op deze foto kan je mijn huis zien... de lifestyle is er ongelooflijk mooi. Het klimaat is ook reuze (alhoewel het in de zomer soms tot over de 40 graden kan zijn). Maar nu zijn we in het putje van de winter en vandaag was het een gezellige 20 graden. Het probleem is water... we hebben heel weinig regen, dus we zijn aan het uitdrogen als continent.

Wat verdien je precies?

Zo’n 120.000 euro per jaar. Maar alles is hier ook veel duurder dan in België en de rest van Europa.

Wat vind je van je loon?

Mijn salaris is voldoende. Ik zou natuurlijk altijd meer willen, maar je moet het waard zijn...

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Voor een hoger loon niet. Maar verhuizen… dat wel dus. Ik heb al in 9 landen geleefd (voor mij is de definitie van ‘leven’ dat ik er minstens 6 maanden ben en dat ik een eigen appartement heb), dus ik haal er mijn neus niet voor op.

Ik werk 4 dagen per week, maar heel veel lange uren, omdat wij over de hele wereld zitten, dus moet ik veel late nachten en/of vroege ochtenden doen.

Hoe zie je de toekomst?

Ik zou graag leven tot ik 100 ben (in goede gezondheid dan toch). Daar probeer ik mij nu op voor te bereiden (en nee, dat loopt - nog - niet naar plan).

Spaar je?

Jawel, al heb ik nog niet veel geluk gehad op het vlak van investeringen. En in Australië is de interest rate bijna ZERO, dus worden wij eigenlijk gedwongen iets anders te doen met onze centen. Vastgoedeigendommen zijn altijd een goede belegging geweest. Hoe dichter bij de zee, hoe beter het rendement.

Denk je aan je pensioen?

Zeker! Ik heb de boot gemist door een echtscheiding, dus nu wordt het echt heel moeilijk.

Wat is je grootste kost?

De opleiding van mijn kinderen. In Australië heb je twee systemen voor alles. Een publiek aanbod (gezondheidszorg, opleidingen, en dergelijke) en een privé-aanbod.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Mode-artikelen, sigaretten, gokken, drugs, wapens...

Waar geef je met plezier geld aan uit?

De opleiding van mijn kinderen en het welzijn van mijn kinderen. En mijn hofke (sic), waar ik 40 bomen heb en probeer een permacultuursysteem op te zetten (so far I’ve failed miserably).

Wat zou je doen als je de lotto won?

Huizen kopen en investeren in een groene wereld, aandelen en projecten. Maar aangezien ik niet gok, zal dat er hoogst waarschijnlijk niet van komen.

(sjv)

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

22 juli 2019
Anderen bekeken ook