Het loon van een kermiskraamuitbater: 2.000 euro netto
We vroegen aan een zelfstandig kermiskraamuitbater Olivier Roland (39) uit Leuven hoeveel hij maandelijks verdient ...
Ik hou al 17 jaar lang een frituur open en doe dat samen met mijn man. Destijds namen we de plaatselijke frituurwagen over waar we wekelijks frietjes gingen eten. Echt praktisch was zo’n unit niet, je bent immers nooit thuis. Dus hebben we een huis gekocht waar we beneden de frituur konden openen en boven konden wonen. Op die manier valt het werk ook beter te combineren met de kinderen. In de frituur verdelen we de taken, maar je moet eigenlijk alles kunnen. Ik zorg voor de bestellingen en de afspraken met de leveranciers, en ik kan ook zelf frietjes bakken natuurlijk!
Een frituur uitbaten is een aangename job. Ik geniet vooral van de gesprekken met de klanten (alleen is dat moeilijk tijdens de drukke momenten). Mensen hebben altijd leuke verhalen te vertellen en ik vind het fijn om te luisteren. Zeker wanneer je eerst het verhaal van de moeder hoort en even later de versie van de dochter.
Op woensdag en donderdag zijn we gesloten. Vroeger hadden we maar één sluitingsdag, maar omwille van onze drie kinderen zijn dat er nu twee. Daarnaast zijn we steeds open van 11u30 tot 13u30 en ‘s avonds van 16u30 tot 23u. Vroeger bleven we tijdens het weekend open tot twee uur ‘s nachts, maar daar zijn we mee gestopt. Je krijgt dan namelijk regelmatig dronken mensen over de vloer.
Ik heb altijd kunnen doen wat ik wou, dus ik ben best tevreden met het inkomen.
Wij hebben steeds opnieuw in ons huis en in de zaak geïnvesteerd, dus dat is eigenlijk onze spaarpot.
Aan alles wat de kinderen gelukkig maakt.
We hebben nog geen negatieve gevolgen ondervonden van de economische crisis. Het zijn eerder de wegenwerken die wel eens een roet in het eten kunnen strooien. We voeren ook regelmatig promotie. Zo brengen we jaarlijks een folder uit die wordt verdeeld in de brievenbussen en we hebben ook geïnvesteerd in een speciale afzuiging die warmte recupereert. Hiermee hebben we in alle kranten gestaan, wat dus goede reclame is. Daarnaast delen we ieder jaar rond 17 september gratis frietjes uit voor de verjaardag van de frituur.
Gewoon blijven werken, maar misschien wel een beetje minder. Nietsdoen is ook maar niets.
(kc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
8 mei 2013We vroegen aan een zelfstandig kermiskraamuitbater Olivier Roland (39) uit Leuven hoeveel hij maandelijks verdient ...
We vroegen Johan Gilbert (38) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Michel Wydrych (37) baat café Leopold uit op de Veemarkt in Tienen. Hij is zelfstandige en de winst die hij boekt, vormt zijn inkomen. Hoeveel hij verdient?
Wij vroegen Cédric Tilliet (20) uit Winksele hoeveel hij verdient….
We vroegen aan Alice (42) uit Zwevezele hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt…
In hun boek ‘Riet breekt niet’ leren psychosociale preventieadviseurs Daisy Buttiens en Kirsten O je omgaan met stress.
De overgrote meerderheid van de jongeren vertoont symptomen van een burn-out, en niet elke werkgever speelt hier even goed op in...
Elisabeth, Tim en Axelle werken bij de FOD Justitie: “Het is een boeiende werkplek met veel variatie”
In de strijd om zoveel mogelijk waardevolle werknemers aan boord te houden, schakelen ondernemingen de kracht van welzijnsinitiatieven in. Maar werken die ook?