Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

De 10 best en slechtst betaalde sectoren in België

Het loon van een zaakvoerder van een restaurant: 1.424 euro netto

We vroegen aan Raf uit Boechout wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient.
Raf Rombouts
  • Leeftijd: 30
  • Gemeente (en land): Boechout
  • Beroep: Zaakvoerder van restaurant Jacqueline
  • Studies: Hotelschool
  • Privé: feitelijk samenwonend
  • Bruto maandloon: 1.750 euro
  • Netto maandloon: 1.424 euro
  • Extralegale voordelen: bedrijfswagen, af en toe etentjes van de zaak, ...

Wat doe je als job?

Samen met mijn partner ben ik zaakvoerder van restaurant Jacqueline in Boechout. We doen alles zelf, dus de dag begint met het poetsen van het restaurant. In de voormiddag plaatsen we de nodige bestellingen, en wanneer de middagservice begint, ontvang en bedien ik de mensen. Na de middagshift doen we samen de afwas, en ’s avonds doen we alles nog eens over.

We zijn nu tweeënhalf jaar open en ik vind het nog altijd even leuk. Het wordt steeds drukker, al zijn er natuurlijk ook nog wel kalme periodes.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job heel graag. We hebben lang getwijfeld om zelfstandige te worden, maar we hebben dan toch de stap gewaagd. Het zijn zware dagen natuurlijk, maar dat weet je op voorhand als je met twee een zaak start. De vrijheid die daarbij komt kijken, is wel erg fijn: we zijn onze eigen baas, en als we een keer een dag willen sluiten, hoeven we aan niemand verantwoording af te leggen.

Ons restaurant is kleinschalig, maar dat vind ik net goed. Ik werk liever niet in een grote zaak waar je met een massa volk rondloopt. Mijn vriendin kan in de keuken ook gewoon haar gang gaan. Dat is erg fijn.

Wat vind je van je loon?

Daar ben ik zeer tevreden mee. Het voordeel aan een eigen zaak hebben, is dat je bijvoorbeeld ook eens kan gaan eten op kosten van de zaak, of dat je op reis kan voor het werk.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat schommelt tussen 75 en 90 uren per week. Op een normale dag beginnen we ’s morgens om 7 uur, en sluiten we de zaak rond half 1 ‘s nachts. Maar alles hangt af van de drukte natuurlijk.

Spaar je?

We proberen elke maand een bedrag opzij te zetten. Dat lukt de ene maand beter dan de andere, want afhankelijk van de drukte schommelt ook ons loon. Daarnaast doen we ook aan pensioensparen, privé en via de zaak.

Wat is je grootste kost?

De vaste kosten, en onze huurverzekering. Zo’n dingen kosten ons het meeste geld.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik kan absoluut geen geld geven aan all-in vakanties. Dat zegt mij niets.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Op restaurant gaan. (lacht) En we gaan graag op reis naar Scandinavische landen, vaak voor het werk. Dat kan zijn om nieuwe producten uit te zoeken, of bijvoorbeeld om naar een evenement te gaan dat iets te maken heeft met eten of restaurants. We proberen op die reizen werk te combineren met enkele dagen rust.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Naar Zweden verhuizen, denk ik. Niet om daar een restaurant te beginnen, maar om te genieten van het leven. België is een redelijk hectisch land. Ik heb het gevoel dat Scandinavië veel rustiger is. Ik zou dan wel een hobby moeten zoeken om mij bezig te houden. (lacht)

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

11 juni 2018
Anderen bekeken ook