Technici die vakmanschap combineren met inzicht zijn onbetaalbaar
Tom Bossuyt geniet ervan om kinderen en jongeren het mooie van een technisch beroep te tonen, maar ziet het ook als een plicht.
Momenteel werk ik als winkelmedewerker/magazijnier in een filiaal van Albert Heijn (voorheen Peeters-Goovers). Mijn job bestaat erin de binnenkomende vracht aan te nemen, die te splitsen zodat ze in het juiste gangpad terechtkomt. Een deel ervan vul ik ook aan in de winkel zelf.
Op zich vind ik het helemaal niet erg om daar te werken. Toch is het niet mijn absolute droomjob. Daarom ben ik ook mijn portfolio aan het bijwerken: hopelijk kan ik binnenkort dan aan de slag in de grafische sector. Maar ik ben niet negatief over deze job: er heerst een zeer familiale sfeer tussen de collega’s en dat maakt het werken wel leuker.
Ik ben redelijk tevreden over m’n inkomen, zeker omdat ik er pas begonnen ben. Maar natuurlijk wil je zoveel mogelijk geld verdienen. Toch kan ik stellen dat ik met dit bedrag niets tekortkom. Meer zelfs, ik houd nog wel een mooie som over op het einde van de maand.
Gemiddeld werk ik 38 uren per week. Dat kan echter variëren per week: soms klop ik 1 of 2 uur minder of net meer. Het aantal uren hangt immers een beetje af van de planning. De kans bestaat dat ik tijdens vakanties minder uren moet presteren, aangezien we dan ook met een paar jobstudenten werken.
Ik spaar, maar niet heel strikt. Ik kom zeer goed rond en al wat ik op het einde van de maand overhoud, laat ik op mijn rekening staan. Na enkele maanden zet ik dan een deel van het geld op mijn spaarrekening. Maar echt sparen met een doel voor ogen? Nee, dat doe ik niet.
Sinds een aantal maanden woon ik - samen met een paar vrienden - in een vrij ruim appartement te Antwerpen. Dus het grootste deel van mijn uitgaven gaat daar naartoe. En natuurlijk ook naar mijn maandelijkse inkopen! En laat ik vooral kledij niet vergeten, hoewel ik dat niet meer zó vaak koop. Af en toe koop ik nutteloze prullen die ik per se wil hebben.
Soms hoor ik enkele van mijn voetbalploeggenoten spreken over dat ze naar het casino gaan. Of ze gokken, weliswaar voor een klein bedrag, op verschillende voetbalwedstrijden. Zulke zaken zou ik nooit doen: dan spendeer ik mijn centen liever aan een gezellige uitstap met vrienden.
Waar ik ook geen geld aan kan uitgeven, is aan veel te dure restaurants. Als ik daar al eens naartoe wil gaan, zorg ik ervoor dat mijn ouders me uitnodigen. En de rekening betalen – sorry, mama!
Vooral aan mijn hobby’s. Voorbeelden zijn: dure voetbalschoenen, een tekentablet met vrij kwalitatieve verf en borstels om mee te schilderen. Of aan gezellige avondjes uit met vrienden. En ja, ik geef af en toe ook geld aan bepaalde kleren van iets duurdere merken. Tot slot durf ik zelfs hebbedingetjes te kopen die ik helemaal niet hoef te hebben. Maar die wel leuk zijn om te bezitten!
Ik zou graag zo snel mogelijk zelf een huis kopen. Als het van mij afhing, zou ik een herenhuis in Antwerpen kopen. De rest van het geld zou gaan naar een buitenverblijf in een of ander warm land. Ook mijn ouders zouden een deel van de koek krijgen. Of ik zou hen meenemen naar een zeer duur restaurant. Maar daarnaast zou ik geen gekke aankopen doen, hoor. Hoewel ik mezelf zou trakteren op een gloednieuwe smartphone, gameconsole of laptop.
Maar als gaat om een klein lottobedrag, dan zou ik het geld gewoon op de rekening zetten en een luxueus leventje leiden!
(sdc)
16 augustus 2019Tom Bossuyt geniet ervan om kinderen en jongeren het mooie van een technisch beroep te tonen, maar ziet het ook als een plicht.
Wil je op een originele manier opvallen bij recruiters? Overweeg dan eens om je cv op een doos ontbijtgranen te plaatsen. Succes gegarandeerd!
We vroegen aan Vincent (26) uit Lier hoeveel hij verdient ...
De retailsector kampt met een tekort aan goed opgeleid personeel. Drie hogescholen sprongen op de kar en bieden nu een opleiding retailmanagement aan.
Wie in Gent een tijdelijke job zoekt (met optie vast), kan niet om het François Laurentplein heen. De hele uitzendsector is er verzameld...
“Geen enkele dag is dezelfde. We bouwen zowel nieuwe producten op basis van data, maar staan ook in voor het onderhouden en live houden van producten die al zijn gebouwd.”
Werkgevers zetten al langer sterk in op training on-the-job. Maar opleidingen worden in ijltempo meer digitaal en geautomatiseerd.
Stress: de ene kan er goed mee overweg, de andere net iets minder. Deze 8 tips helpen je om jezelf beter te wapenen!
Stel je voor: je hebt net een nieuwe job gevonden maar je vorige werkgever verrast jou opeens met een interessant tegenvoorstel. Ga je erop in of niet?