Het loon van een tandtechnicus: 1.400 euro
We vroegen Myriam Van Linden (50) uit Munsterbilzen hoeveel zij verdient ...
Ik ben al 10 jaar verpleegkundige op de dienst cardiologie van het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Daar liggen patiënten met een hartfalen, een pacemaker of mensen die een harttransplantatie moeten ondergaan.
Die 1.800 euro is een gemiddelde op jaarbasis, met de nacht- en weekendshiften inbegrepen. Ik verdien goed mijn brood, maar het zou iets meer mogen zijn. We zijn verantwoordelijk voor de patiënten op onze afdeling en dat vind ik niet genoeg gehonoreerd. Bovendien heb ik heel onregelmatige uren en werk ik een weekend op twee, dat heeft een serieuze impact op mijn sociaal leven.
Al vanaf mijn acht of negen jaar wist ik dat ik verpleegster wou worden. Ik zou geen andere job willen doen. Het zit in de familie. Langs vaderskant zijn er enkele verpleegkundigen. Mijn moeder wou ook verpleegster worden, maar mocht niet, ze is dan maar kleuterleidster geworden. Het mooie aan het werk is dat je mensen helpt, een heel sociale job. Ik ben veel onder de mensen en je krijgt er veel van terug. De jobtevredenheid en het team waarin je werkt, vind ik belangrijker dan het financiële aspect.
Mijn lening van 580 euro per maand, sinds vijf jaar betaal ik af voor mijn appartement. Verder heb ik in totaal ook nog zo’n 500 euro maandelijkse kosten voor mijn autoverzekering, brommer, energie, water enzo.
Sparen doe ik niet. Ik wil dezelfde levenstandaard aanhouden van voor mijn lening en ook nog een sociaal leven hebben.
Kleren, om de paar maanden gaan shoppen. Ook aan op restaurant gaan geef ik met plezier geld uit.
Om de twee jaar maak ik graag een verre reis. Daar gebruik ik mijn vakantiegeld voor. Thailand, Mexico, Portugal en Senegal heb ik al gedaan. Als ik meer zou verdienen, zou ik meer reizen. Zuid-Afrika, Japan en Brazilië staan nog op mijn verlanglijstje.
3 januari 2012We vroegen Myriam Van Linden (50) uit Munsterbilzen hoeveel zij verdient ...
We vroegen Bruno Willems (50) uit Hasselt hoeveel hij verdient ...
Ook de agrarische sector springt volop mee op de kar van de digitalisering. Landbouwexpert Arvesta is op dit vlak een voorloper.
Oefening baart kunst! En dat is bij een sollicitatiegesprek niet anders. We geven een overzicht van de vragen die je thuis zeker moet oefenen.
Een smartphone of laptop van het werk is een handig extralegaal voordeel. Maar ben je wel zo vrij om ermee te doen wat je wil?
Er is meer dan ooit aandacht voor toxische bazen of giftige werkplekken. Maar wat zijn de signalen voor zo’n foute omgeving?
In ‘Niet appen tijdens het eten’ overlopen auteurs Sanne Kanis en Aaron Mirck een 30-tal kwesties rond digitale etiquette. Welke tips moet je zeker onthouden?
In de eerste zinnen van je motivatiebrief moet je meteen de aandacht trekken, en zo het verschil maken met de tientallen brieven van anderen.