Ik ben al 10 jaar verpleegkundige op de dienst cardiologie van het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Daar liggen patiënten met een hartfalen, een pacemaker of mensen die een harttransplantatie moeten ondergaan.
Die 1.800 euro is een gemiddelde op jaarbasis, met de nacht- en weekendshiften inbegrepen. Ik verdien goed mijn brood, maar het zou iets meer mogen zijn. We zijn verantwoordelijk voor de patiënten op onze afdeling en dat vind ik niet genoeg gehonoreerd. Bovendien heb ik heel onregelmatige uren en werk ik een weekend op twee, dat heeft een serieuze impact op mijn sociaal leven.
Al vanaf mijn acht of negen jaar wist ik dat ik verpleegster wou worden. Ik zou geen andere job willen doen. Het zit in de familie. Langs vaderskant zijn er enkele verpleegkundigen. Mijn moeder wou ook verpleegster worden, maar mocht niet, ze is dan maar kleuterleidster geworden. Het mooie aan het werk is dat je mensen helpt, een heel sociale job. Ik ben veel onder de mensen en je krijgt er veel van terug. De jobtevredenheid en het team waarin je werkt, vind ik belangrijker dan het financiële aspect.
Mijn lening van 580 euro per maand, sinds vijf jaar betaal ik af voor mijn appartement. Verder heb ik in totaal ook nog zo’n 500 euro maandelijkse kosten voor mijn autoverzekering, brommer, energie, water enzo.
Sparen doe ik niet. Ik wil dezelfde levenstandaard aanhouden van voor mijn lening en ook nog een sociaal leven hebben.
Kleren, om de paar maanden gaan shoppen. Ook aan op restaurant gaan geef ik met plezier geld uit.
Om de twee jaar maak ik graag een verre reis. Daar gebruik ik mijn vakantiegeld voor. Thailand, Mexico, Portugal en Senegal heb ik al gedaan. Als ik meer zou verdienen, zou ik meer reizen. Zuid-Afrika, Japan en Brazilië staan nog op mijn verlanglijstje.
3 januari 2012We vroegen Bruno Willems (50) uit Hasselt hoeveel hij verdient ...
We vroegen Myriam Van Linden (50) uit Munsterbilzen hoeveel zij verdient ...
Ben jij ook benieuwd wat het verschil is tussen een arbeider en een bediende? Kom het hier te weten.
Hoe komen al die heerlijk verse producten elke dag in de winkel terecht? Daar staan we veel te weinig bij stil. De vrachtwagenchauffeurs van Delhaize vormen een onmisbare schakel in het verhaal. “We zijn mee het uithangbord van de winkel.”
Volgens onderzoek staat België op plaats drie van landen met de beste werk-privébalans. Hoe komt dat nu precies?
Matthias en Dominic werken als chauffeur-lader bij EcoWerf: “Een toffe job, goed loon én 35 dagen vakantie”.
Al op jonge leeftijd was Tom geboeid door techniek. Vandaag is hij automation specialist bij Volvo Car Gent. De technische storingen die hij daar oplost, bieden hem precies de uitdaging die hij echt interessant vindt.
Een hoge werkdruk en stress zorgen er af en toe voor dat sommigen uit de bocht gaan en beginnen schelden. Hoe jij dan moet reageren? Jobat geeft 3 tips!