Wat verdienen ingenieurs?
Tweejaarlijks gaat de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV) na wat er maandelijks op het loonbriefje van de Vlaamse ingenieurs staat.
Ik ben er best tevreden over. Omdat ik voor een luchtvaartmaatschappij werk, krijg ik ook een korting op mijn reizen.
Ik woon op 15 minuten van mijn werk, dus ik zie me niet zo snel veranderen. En al zeker niet om elke dag naar Brussel te rijden. Er moet al veel gebeuren voor een hoger loon daar tegenop weegt.
Ik probeer zo’n 300 euro per maand opzij te zetten. Niet meteen voor iets speciaals, maar veeleer als spaarpotje.
We betalen met zijn tweeën de lening van het huis af, zo’n 700 à 800 euro. Daarnaast kost mijn auto ook heel wat.
Niets bepaald. De crisis heeft ons koopgedrag nog niet veranderd. Zolang je werk hebt, voel je die niet zo sterk. Integendeel, heel wat dingen zijn opnieuw goedkoper geworden.
Ik ga graag op reis. Een keer per jaar proberen we een grote reis te maken, en soms doen we een citytrip. Mijn hobby, tafeltennis, is dan weer niet zoe duur.
Er zijn geen dingen waar ik per definitie geen geld aan wil geven. En veel leuke dingen kosten geen geld, maar je moet er wel tijd voor vrijmaken. Zo ben ik actief vrijwilliger bij het Rode Kruis. Maar buiten wat benzine kost me dat niets.
(bvdb)
16 juli 2012Tweejaarlijks gaat de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV) na wat er maandelijks op het loonbriefje van de Vlaamse ingenieurs staat.
We vroegen Igor Vandersmissen (47) uit Bastogne hoeveel hij verdient ...
3.841 euro bruto. Dat is het gemiddelde maandloon van een verkoper in ons land. Al zijn er in de verkoop grote verschillen.
Je job mag jou dan wel grenzeloos veel arbeidsvreugde en zelfontplooiing opleveren, toch is het belangrijk dat je op tijd en stond je grenzen aangeeft...
Oudere werknemers hebben op de werkvloer behoefte aan inclusie en ondersteuning om hun waardevolle levenswijsheid en ervaring te benutten. Hoe doe je dat?
Verdien je in een bepaalde provincie meer of minder dan in een andere? Ja, zo blijkt! We nemen Vlaams-Brabant onder de loep.
Kevin en Matthias zijn IT’ers bij de Nationale Bank: “We zijn geen bank zoals de andere, we streven het algemene, maatschappelijke belang na”
Welgeteld 234 knelpuntberoepen zijn er. Maar wat betekent dat voor jou én voor je (toekomstige) baas? “Werkgevers verlagen hun eisen.”