Het loon van een redder: 1.340 euro netto
We vroegen Jeroen De Bondt (27) uit Merchtem hoeveel hij verdient …
Jens Heremans (22), Mechelen
Tijdens de weekends en in de zomervakantie werk ik als redder in het Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Ik houd dan toezicht ofwel op het openlucht terrein, ofwel in het zwembad. Tijdens de zomermaanden is het erg druk. Dan moet je het overzicht bewaren en er ook op toezien dat iedereen zich aan de regels houdt. Mensen schatten dit beroep soms te gemakkelijk in. Ze denken dat we lekker van het goede weer kunnen genieten, maar het is geen job waarbij je even een kaartje kunt leggen.
Ik ben student lichamelijke opvoeding en deze job kadert in het verlengde van mijn opleiding. Het is leuk werk voor een jobstudent, omdat je zo ook nieuwe mensen leert kennen. Achter een bureau of aan de kassa zitten, is maar saai. Als redder ben je de hele tijd bezig met meerdere taken en je bent altijd op een andere plaats. Door die variatie gaat de tijd snel voorbij.
Omdat ik student ben, werk ik alleen tijdens het weekend (twee dagen) en de zomervakantie (ook op weekdagen). Er zijn drie shiften te verdelen tussen acht redders: ofwel van 9 tot 18u ofwel van 10u tot 19u, maar altijd maximum tot 20u ‘s avonds. (De vaste medewerkers werken tot 22u30.) Je bent dus 9 uur per dag bezig en dat is vrij vermoeiend omdat je er altijd je aandacht moet bijhouden. Per maand werk ik gemiddeld 10 dagen. Tijdens de zomerperiode zelfs nog een beetje meer.
Ik ben best tevreden met wat ik verdien: 11 euro per uur, wat ongeveer 100 euro per gepresteerde dag opbrengt. Dat verschilt zelfs niet veel met het loon van vaste medewerkers. Ook je vervoersonkosten worden vergoed indien je niet in Mechelen woont.
Als vakantiewerk is dit echt leuk. Ik kende vooraf al veel collega’s en leer er veel nieuwe mensen kennen. De job biedt naast het inkomen dus ook netwerkmogelijkheden. Daarom zou ik dit wel blijven doen als vakantiewerk, maar wanneer ik ben afgestudeerd, hoop ik op een job in het onderwijs.
Ik heb al wel wat opzij kunnen zetten aangezien ik twee dagen per weekend kan werken. Dat brengt al snel een mooi maandloon op. Daarvan zet ik een deel opzij voor later of om op vakantie te gaan.
Aan sportmateriaal. Ik speel basketbal en koop wel eens geregeld nieuwe sportuitrusting of -attributen.
Ik zou stoppen met vakantiewerk, maar wel mijn opleiding afmaken. Nadien zou ik enkele jaren genieten alvorens te gaan werken.
(kc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
28 februari 2014We vroegen Jeroen De Bondt (27) uit Merchtem hoeveel hij verdient …
Wat als je dit jaar al als jobstudent gewerkt hebt? Mag je dan nog steeds een studentenovereenkomst tekenen? En hoeveel verdien je als jobstudent?
Werken terwijl de stralende zomerzon je toelacht. Je zou voor minder zin hebben om het werk neer te leggen. Tenzij je een van deze zomerberoepen uitoefent.
Bij het opstellen van je CV is het niet altijd makkelijk om je tijdens studentenjobs opgedane ervaringen op een nuttige manier te vermelden.
Binnen zitten omdat je moet werken, het kan plezanter. Toch mag je van geluk spreken. Sommige mensen moeten immers in de blakende zon zwaar werk verrichten.
Op een festival zijn er ook mensen die moeten werken. Tof zo backstage rondlopen, maar niet elke job is even leuk om doen.
Een studentencontract moet steeds de begin- en einddatum vermelden. Maar je kan je studentenjob ook in de loop van de overeenkomst beëindigen.
Voel je je regelmatig erg vermoeid? Leer de symptomen van oververmoeidheid kennen en wees ze voor met de volgende tips!
De magazijnier en de chauffeur zijn met ruime voorsprong de meest gevraagde functies in transport en logistiek. Al zijn er van deze jobs ook veel varianten.