4 miljoen Belgen hebben hospitalisatieverzekering via werkgever
Ongeveer 4 miljoen Belgen genieten via hun werkgever, of die van hun partner of ouder, van een hospitalisatieverzekering.
Ik ben schadebeheerder voor arbeidsongevallen bij een verzekeringmaatschappij. Aangezien elke werkgever deze verzekering verplicht neemt, heb ik werkzekerheid én veel afwisseling. Een schadebeheerder behandelt alles van aanrijdingen op weg naar het werk tot ongelukken en stommiteiten. Het is mijn taak om mensen correct bij te staan en te vergoeden. Bovendien probeer ik dat zo snel mogelijk te doen. Het lukt me doorgaans om binnen de 24 uur een oplossing te voorzien.
Zeer zeker! Ik heb werkzekerheid, veel variatie en een duidelijke drijfveer: de verzekeringssector afhelpen van zijn "trage" imago. Verder heb ik heel wat extralegale voordelen, en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ze krijgen me hier met geen stokken buiten, want ik heb het enorm naar m'n zin!
Ik heb mijn verwachtingen moeten bijstellen, maar al bij al ben ik tevreden. Toen ik twee jaar geleden afstudeerde, hoopte ik meer te verdienen dan 1500 EUR. Het leven is al duur genoeg. Daar komt nog eens bij ik een knelpuntberoep uitoefen, en dat rechtvaardigt toch wel een hoger loon.
Ik werk 36,25 uur per week. Toegegeven, dat valt best mee. (lacht)
Absoluut! Toen ik nog thuis woonde, kon ik met de nodige discipline ongeveer twee derde van mijn loon sparen. Nu ik samenwoon en een lening afbetaal, is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Toch mik ik op een vast maandelijks bedrag van ongeveer 250 EUR.
De gewone dingen, vermoed ik: een dak boven m'n hoofd, eten en drinken en natuurlijk ook belastingen, verzekeringen en onderhoud. Wat toch wel aardig aantikt. Als je berekent hoeveel je afdraagt aan de RSZ of betaalt aan kadastraal inkomen, wegentaks en successierechten, dan word je er niet bepaald vrolijk van. Maar het hoort erbij, zeker?
Aan nutteloze dingen. Elke aankoop die ik maak, moet verantwoord zijn. Aan twijfelachtige goede doelen of onnodige decoratie geef ik niet graag geld uit. Voor mijn vriendin kijk ik uiteraard niet op een euro meer of minder. Ik leg haar graag in de watten!
Aan mijn hobby - fitness -, aanpassingen aan mijn auto en nuttige cadeaus durf ik wel geld uitgeven. Zolang het een toegevoegde waarde heeft, kan het eraf!
Heel concreet: als ik de superpot van 89 miljoen EUR zou winnen, gaat er 10 miljoen naar mijn ouders en mag elke goede vriend zich aan 1 miljoen verwachten. Meer nog, ik zou een wijk kopen en al mijn vrienden een huis geven. Heel m'n vriendenkring binnen handbereik, wie tekent daar niet voor? En als automaniak zou ik natuurlijk enkele auto's kopen. Maar ik zou dus in de eerste plaats andere mensen gelukkig maken.
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
6 november 2015Ongeveer 4 miljoen Belgen genieten via hun werkgever, of die van hun partner of ouder, van een hospitalisatieverzekering.
We vroegen aan Stijn Batsleer (26) uit Brussel, schadebeheerder auto bij AG Insurance, hoeveel hij maandelijks verdient …
Wij vroegen dossierbeheerder Katleen De Cleyn (34) uit Wilrijk hoeveel zij netto per maand verdient …
De tijd dat advocaten en politici strak in het pak naar kantoor gingen, lijkt verleden tijd. De pandemie heeft niet alleen onze kleerkast maar ook onze kijk op de dresscode gewijzigd.
Heel wat werkgevers zouden hun personeel liever willen verlonen op basis van hun inzet en prestaties i.p.v. de loonbarema’s en de anciënniteit. Goed idee?
Het klinkt stom, maar ik erger me aan de muziekkeuze van mijn collega’s...
Een hoge werkdruk en stress zorgen er af en toe voor dat sommigen uit de bocht gaan en beginnen schelden. Hoe jij dan moet reageren? Jobat geeft 3 tips!
In welke sectoren zijn flexi-jobbers alomtegenwoordig? En wie maakt het meest gebruik van de flexi-optie?
Je mag op sollicitatiegesprek gaan. Maar wat nu? Wat zeg je als je bent uitgenodigd? Een simpele ‘dankjewel’ of mag het wat enthousiaster?