Het loon van Service Coördinator in de alarmcentrale van G4S: 2.800 bruto
Lies Van Neck (34) uit Ellezelles is Service Coördinator in de alarmcentrale van G4S. We vroegen haar wat die job inhoudt en hoeveel zij verdient...
Julie uit Brussel
“Ik werk als Safety Guard in het Europees Parlement. Ik begin mijn dag met inklokken. Ik check in welke zone ik die dag moet werken en neem m’n werkspullen in ontvangst: een pasje, radio en sleutelbos. Afhankelijk van waar ze precies aan de slag moeten, hebben sommige van m’n collega’s ook nog een werkvergunning en/of ‘vuurvergunning’ nodig. Zonder die documenten is het voor hen onmogelijk om te werken. Zodra dit alles in orde is, maskeren we de detectoren om te voorkomen dat ze worden geactiveerd door het stof dat wordt gegenereerd door het boren in de muren. Gedurende de dag zijn er diverse controles om te kijken of alles goed gaat, of alle apparaten uit staan en aan het eind van de dag activeren we alle melders opnieuw.”
“Ik doe mijn rondes door verschillende gebouwen, werk controles af en indien nodig doe ik ook medische interventies. Als er iets gebeurt (een branddetectie of medische interventie), werken we altijd per drie, met een teamleider en twee agenten. Moet ik ’s nachts werken, dan heb ik permanentie in de technische ruimtes. We werken dan ook met een beperkte staf.”
Een job voor jou? Deze werkgevers zijn op zoek naar een (m/v) Safety Guard...
“Ik was op zoek naar een andere baan en ben via Google op zoek gegaan naar een 'paramedische job’. Zo ben ik een vacature van G4S tegen gekomen. Ik heb gesolliciteerd, twee dagen later werd ik uitgenodigd om op gesprek te komen en even later kreeg ik een telefoontje van de manager van het Europees Parlement die me de job aanbood. Ik moest wel nog slagen voor enkele psychotechnische, logische en persoonlijkheidstesten, maar ook dat ging allemaal heel snel. Enkele weken later kon ik al aan de slag.”
CHECK: Hoe vind jij de job die écht bij je past? (e-gids)
“Ja, ik hou echt van mijn werk. Ik evolueer in een vakgebied waar ik van hou en zowel het helpen van mensen als preventie zijn twee zaken die me erg boeien. Ik waardeer het 12-urige ploegensysteem ook enorm, waardoor ik maximaal 14 dagen per maand moet werken. En ook de sfeer op onze werkplek is erg prettig: de teamspirit is uitstekend en ik werk graag 's nachts binnen een hecht team.”
“We weten wat onze taken zijn en onze superieuren staan niet constant achter ons om te vertellen wat we wel en niet moeten doen. Zolang het werk gedaan is, moeten we ons niet verantwoorden. Dat wordt zeer geapprecieerd. Bovendien werken we in een prettige omgeving en kunnen we onze lunchpauze nemen wanneer we willen, behalve in geval van nood wanneer we moeten ingrijpen, natuurlijk.” (lacht)
“Ik heb eerlijk gezegd geen klagen over mijn verloning voor het werk dat ik doe. Een enig aandachtspunt misschien is dat, in mijn geval, het salaris niet stijgt volgens anciënniteit. Ik zou niet ‘nee’ zeggen tegen iets meer te kunnen verdienen, vooral gezien het huidige economische klimaat, maar ik klaag niet. Momenteel doe ik geen nachten en die bonussen mis ik wel. De nachtpremie bedraagt +18% op zaterdag, +23% op zondag en +30% op feestdagen.
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen via het Jobat Salariskompas
“Ja, maar nog liever zou ik een loonsverhoging willen krijgen in mijn huidige job. Dat zou ideaal zijn, dan kan ik gewoon in het Europees Parlement blijven werken.”
Onderhandelen: 10 tips om een mooi salaris binnen te rijven
“Ik werk maximaal 48 uur per week en niet meer dan 4 dagen per week (telkens maximaal 12 uur).”
“Ja, het lukt me om te sparen, maar ik geef het daarna vaak toch ook weer uit.”
“Ondanks de huidige economische omstandigheden hoop ik later van mijn pensioen te kunnen leven, genieten én reizen. Eerlijk gezegd lig ik er weliswaar nog niet erg van wakker, omdat ik nog vele jaren werken voor de boeg heb.”
BEREKEN: Hoeveel pensioen zal jij krijgen?
“De hypothecaire lening om ons huis af te betalen én de kosten van mijn auto: verzekering, brandstof, enzovoort.”
“Ik hou er niet van om veel geld te moeten betalen voor brandstof voor mijn auto of voor kleding die overprijsd is. Dure outfits zijn sowieso niet aan mij besteed, dan koop ik liever leuke kleding voor m’n kinderen, eerder dan voor mezelf.”
“Alles wat mijn kinderen kan plezieren, maar ook op reis gaan tijdens de vakantie, bijvoorbeeld.”
“Ik zou investeren in vastgoed en huizen of appartementen kopen in België, Frankrijk, Spanje en Portugal. Ik zou voor mezelf ook een mooie auto kopen en ik zou geld aan mijn ouders geven zodat zij van hun leven kunnen genieten. Tot slot zou ik geld op de rekening van mijn kinderen zetten, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun toekomst.”
“Waarschijnlijk maak ik ook een wereldreis. Ik koop een camper, om te reizen waar en wanneer ik wil. Een gevoel van vrijheid is essentieel, vind ik. Afhankelijk van het gewonnen bedrag zou ik misschien nog deeltijds of 4/5de blijven werken.”
En jij? Blijf jij werken wanneer je de lotto hebt gewonnen?
(eh/kv)
Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
Lies Van Neck (34) uit Ellezelles is Service Coördinator in de alarmcentrale van G4S. We vroegen haar wat die job inhoudt en hoeveel zij verdient...
Veiligheid zit in de lift! We lijsten met Jobat de meest gevraagde functies op in het domein van bewaking en veiligheid.
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
In de zorgsector zijn er altijd handen te kort. Maar vertaalt de hoge vraag naar verpleeg- en zorgkundigen zich ook in een hoog loon?
Bij Unilin loopt sinds een jaar of twee een interessant initiatief: intervisiesessies. Al gelden enkele opvallende spelregels.
Omdat voorkomen beter is dan genezen, zoomen we in op gezonde eetgewoontes die je kunnen helpen om de burn-out buiten de deur te houden.
Wat zijn de verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden van een maintenance manager? Welk loon verdient hij/zij?
In de meeste kmo’s is het ziektebriefje nog steeds van belang bij afwezigheid door ziekte, zo blijkt.
Stephen werkt als interventietechnieker bij Fluvius. Hij getuigt over de vele kansen, de variatie en de voldoening die hij uit zijn job haalt.