Een Belg op vier krijgt psychische problemen op het werk
Iemand met een depressie is gemiddeld 200 dagen afwezig van zijn werk. Bedrijven zouden dus best wat meer aan preventie van psychische problemen mogen doen!
Ik werk als psycholoog in de gevangenis van Antwerpen. Daar zitten vooral mensen in voorhechtenis, en ook een groep veroordeelden en geïnterneerden. Die geïnterneerden blijven er vaak zitten doordat andere gevangenissen overvol zijn. In Antwerpen is er plaats voor 439 gedetineerden, in de praktijk zitten er vaak 650 mensen.
Een clichéantwoord: omwille van de variatie. We begeleiden mensen in voorhechtenis in afwachting van hun proces. Zeker voor wie voor het hof van assisen verschijnt, zijn dat soms intensieve begeleidingen die tot 2 jaar duren. Zo ving ik Hans Van Themsche ’s avonds op na zijn proces. Dat kruipt soms in de kleren. Daarnaast geven we advies over de vrijlating van gedetineerden en geïnterneerden. Ik kan u verzekeren dat hierbij niet over één nacht ijs wordt gegaan.
Ik werk momenteel vier vijfde en ben best tevreden over mijn loon. Dat komt ook door mijn 16 jaar anciënniteit. Samen met de gunstige verlofregeling heb ik geen klagen.
Naast de dagelijks weerkerende kosten vooral reizen. Als je ziet hoe vaak we soms weg zijn, verwondert dat eigenlijk niet.
Aan luxeartikelen zoals dure kledij en juwelen. Of aan kansspelen en dure hotels op reis.
Ongetwijfeld aan reizen. We gaan regelmatig naar Fes, de geboortestad van mijn vrouw. Dat is onze tweede thuis. We wisselen dat af met familiebezoekjes aan Parijs.
Aangezien ik nooit aan kansspelen meedoe, heeft dan waarschijnlijk iemand anders in mijn plaats gespeeld. Hij of zij krijgt de helft, en met de rest trek ik naar het casino. Of anders spaar ik een stuk, en de rest investeer ik in vastgoed om de kinderen en de familie in Marokko een rustige oude dag te bezorgen.
(mr)
16 juli 2012Iemand met een depressie is gemiddeld 200 dagen afwezig van zijn werk. Bedrijven zouden dus best wat meer aan preventie van psychische problemen mogen doen!
Een vrouwelijke cipier werd om een wel heel vreemde reden ontslagen: ze zou té aantrekkelijk en té vriendelijk zijn. Waarop zij – opeens niet meer zo vriendelijk - naar de rechtbank trok.
Na de afdeling Moordzaken (Witse) en Vrouwenhandel (Matroesjka’s) krijgt ook de zedenpolitie met Code 37 nu haar eigen tv-serie. Commissaris Maurice De Grauwe lijkt echter in niets op de harde tante die Veerle Baetens in de reeks neerzet.
Chris Geirnaert was verantwoordelijk voor de unit mensenhandel bij de federale gerechtelijke politie. Nu volgt hij een opleiding tot verhoorcoach.
We vroegen Luc Serlet (57) uit Knesselare hoeveel hij verdient …
Thomas (30) werkt als cipier in de gevangenis van Hoogstraten. Hoeveel hij netto per maand verdient? Jobat (onder)vroeg (het) hem!
Hoeveel verdient een inspecteur bij de federale politie op de luchthaven van Zaventem? Jobat ging naar de luchthaven en vroeg het Eddy Wouters.
Mourik is een heel divers bouwbedrijf. Dat blijkt uit de brede waaier aan activiteiten waarin het tot een gevestigde naam uitgroeide...