7 tips om veilig te vliegen tijdens corona
Niet iedereen staat te trappelen om vandaag op een vliegtuig te stappen zolang de coronaviruspandemie niet voorbij is. Hoe vlieg je zo veilig mogelijk?
Nikki Janssens (34) uit Paal
“Ik werk als politiecommissaris op de nationale luchthaven in Zaventem. Concreet ben ik er verantwoordelijk voor de personeelsplanning voor de dienst grenscontrole. Die job is heel nieuw, want ik ben in maart van dit jaar afgestudeerd aan de Nationale Politieacademie in Brussel. Daarvoor werkte ik al een aantal jaren als inspecteur: een tijdje in de buurt van waar ik woon als inspecteur jeugd en gezin en interventie, en ook een tijd als inspecteur interventie op de luchthaven. Als inspecteur was ik met heel praktische, dagelijkse contacten met burgers bezig. Nu ik als commissaris werk, heb ik veel meer een coördinerende rol.”
“Mijn job is nog elke dag een ontdekking, zoals elke nieuwe job. Het takenpakket van een commissaris is heel veelzijdig en de luchthaven is ook een heel uitdagende locatie om dat werk te doen. De uitbraak van COVID-19 was een van de eerste grote uitdagingen waarmee ik te maken kreeg. Door de pandemie moesten we de politiemensen op het terrein anders inzetten en aangepast coördineren. In mijn job word ik dagelijks geconfronteerd met kleine en grote problemen en moet ik samen met mijn collega’s op zoek naar geschikte oplossingen.”
“Ik werk gemiddeld 38 uur per week, meestal met daguren en ook af en toe in het weekend. Mijn exacte schema varieert. Ongeveer drie keer per maand ben ik ook van wacht als officier van de bestuurlijke politie. Dat zijn langere shiften waarbij ik van 6 tot 18 uur op de luchthaven aanwezig ben en van 18 tot 6 uur thuis oproepbaar blijf.”
“Ik vind mijn loon prima, zeker als je ook kijkt naar hoeveel verlof ik heb. Die ruimte voor een goede balans tussen werk en privé stel ik op prijs.”
“Wat ik kan missen, zet ik opzij. Dat is afhankelijk van mijn maandelijkse kosten. Meestal is dat ongeveer 250 tot 500 euro per maand. Pensioensparen doe ik niet. Maar ik zou er eigenlijk wel aan moeten beginnen. Dat is alvast een goede ambitie.”
“Het meeste geld gaat naar de afbetaling van onze woning en de kosten die je altijd hebt bij een eigen huis. Daarnaast is de grootste kostenpost waarschijnlijk mijn wagen: die kost toch ook wel wat aan onderhoud en benzine.”
“Elektronica en hightech snufjes interesseren me echt niet.”
“Cadeautjes voor de mensen die ik graag zie, bloemen en planten, een etentje of een weekendje weg.”
“Een huis kopen in Italië en daar een bed & breakfast openen. Maar dan moet ik eerst beginnen met lottobiljetten te kopen.”
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
21 november 2020Niet iedereen staat te trappelen om vandaag op een vliegtuig te stappen zolang de coronaviruspandemie niet voorbij is. Hoe vlieg je zo veilig mogelijk?
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Ze is Europa’s belangrijkste flik als hoofd van Europol. Maar wat kan jij leren van Catherine De Bolle? Deze 5 zaken...
We vroegen Stany Dejongh (63) uit Geel wat hij doet en hoeveel hij verdient...
Wat verdient een beginnend agent eigenlijk? En welk loon mag je als commissaris maandelijks verwachten? Een overzicht...
We vroegen Sarah Trybou (35) uit Nieuwpoort naar haar job en hoeveel zij daar maandelijks mee verdient...
We vroegen aan 9 belangrijke Brusselse werkgevers om enkele hardnekkige vooroordelen over werken in Brussel tegen het licht te houden...
Ruim zes op tien Belgen zijn (heel) enthousiast over hun werk. Hoeveel punten geef jij gemiddeld aan je werk?
Werkzoekenden die hun cv opmaken met behulp van AI hebben meer kans om aangenomen te worden.