Het loon van een politie-inspecteur: 4.100 euro bruto
We vroegen Ludo Braspennincx (50) uit Nieuwpoort naar zijn job en hoeveel hij daar maandelijks mee verdient...
Sarah Trybou (35) uit Nieuwpoort
“In 2008 ben ik begonnen bij de politie. Eerst enkele jaren bij de federale politie, sinds drie jaar werk ik als inspecteur bij de lokale politie in Brugge op de dienst aangifte/onthaal."
"Mijn job bestaat grotendeels uit het officieel registreren van klachten. Die kunnen heel uiteenlopend zijn: verlies of diefstal van documenten, verkeersongevallen, zedenfeiten, intrafamiliaal geweld... De laatste tijd komen daar steeds meer aangiftes van oplichting/informaticafraude bij. Dat is erg tijdrovend. Daarnaast leveren we ook bijstand aan collega's in andere diensten, en kunnen we ingezet worden voor voetbalwedstrijden.”
“Mijn job is gevarieerd en geeft me voldoening. Toch ervaar ik regelmatig stress op het werk en kan het op momenten erg druk zijn op mijn afdeling. Gelukkig is er het 12-urensysteem, waardoor ik ook veel thuis ben. Daarnaast blijven de nachten beperkt. En die combinatie maakt dat ik een goede balans kan bewaren tussen privé en werk.”
“Een nadeel op mijn dienst is dat we enkel binnen werken en dus 12 uur na elkaar aan een bureau zitten. Maar de aangename groepssfeer maakt veel goed. We werken in een team met 10 vaste collega's, waarbij er per dag normaal gezien 4 aanwezig zijn. En dat samenwerken met anderen maakt het voor mij fijn. Er is ook veel onderling begrip: als er eens iemand wil wisselen of een extra dag verlof wil nemen, vormt dit normaal gezien geen probleem.”
“Ik werk 38 uren per week. Door het 12-urensysteem kan dit de ene week meer zijn dan de andere. Daartegenover staan 34 verlofdagen per jaar.”
“Om de zoveel jaar komen we in een hogere weddeschaal terecht, er zijn in totaal 5 weddeschalen. Momenteel zit ik in weddeschaal B2. Ter vergelijking: iemand met dezelfde functie in de hoogste weddeschaal (B5) heeft ongeveer 2.500 euro netto per maand.”
“Ik ben momenteel tevreden met mijn salaris, al mag het altijd iets meer zijn. Maar ik zou niet meteen veranderen van dienst voor een hoger loon, tenzij de jobinhoud mij op een andere dienst ook meer zou aanspreken. Anderzijds zou ik ook veranderen van job voor een lager loon, mocht dat takenpakket mij meer aanspreken.”
“De lening voor ons huis neemt de grootste hap uit het budget. Daarnaast heb ik met paardrijden een dure hobby. Ik heb een eigen paard, en daar gaat maandelijks toch zo’n 400 euro naartoe.”
“Bij de politie zijn we blijven doorwerken, dus er was geen loonverlies. Maar momenteel geef ik toch minder geld uit aan ontspanning: bezoekjes aan het wellnesscentrum, op restaurant of café gaan … dat laat ik nog even achterwege, omdat ik het momenteel nog te vroeg vind om met veel mensen in een kleine ruimte samen te zitten.”
“Neen, wel van de pensioenleeftijd, aangezien die alsmaar verhoogt.”
“Een nieuwe auto. Ik zou eerder opteren voor een tweedehandswagen, mocht ik door omstandigheden eentje nodig hebben. En ook dure huishoudtoestellen zijn niet aan mij besteed.”
“Stoppen met mijn huidige job en een paardenpension oprichten. En verre exotische reizen maken, en eens gaan shoppen zonder naar mijn uitgaven te kijken.”
(ii/em)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
17 juli 2020We vroegen Ludo Braspennincx (50) uit Nieuwpoort naar zijn job en hoeveel hij daar maandelijks mee verdient...
We vroegen aan politieagent Jozef De Maere (53) uit Erpe-Mere hoeveel hij maandelijks verdient ...
Het droneteam van de Lokale Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem wordt druk bevraagd, ook door andere Oost-Vlaamse politiezones.
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Evi kon al van verschillende werkuitdagingen proeven bij Colruyt Group, vandaag is ze HR-teammanager.
Soms is de krapte op de arbeidsmarkt zo groot dat werkgevers hun kandidaten zelf met de taxi komen halen voor hun sollicitatiegesprek...
Nooit waren er meer buitenlanders aan het werk in Belgische bedrijven dan afgelopen jaar. Vooral het aantal niet-EU burgers nam sterk toe.
Een dutje is dé ultieme vorm van zelfzorg. Toch is het niet zo vanzelfsprekend om altijd en overal een rustpauze in te lassen...
Wanneer de berg werk te groot is of wanneer de verwachtingen van je baas onrealistisch zijn, is het tijd om actie te ondernemen. Zo pak je het aan.