Het loon van een administratief bediende leerlingensecretariaat: 1.800 euro netto
We vroegen Rita Den Haese (50) uit Heverlee hoeveel zij verdient ...
Ik werk als studiemeester-opvoeder en boekhouder bij het internaat van TGO! de Spits in Antwerpen. Ik verdeel mijn tijd over die twee parttimes. Als studiemeester-opvoeder zorg ik voor de kinderen op het internaat: ik begeleid hen ’s avonds tijden het eten, tijdens het studeren en erna, en ik zorg ervoor dat alles in goede banen geleid wordt. Daarnaast verzorg ik de boekhouding van het internaat. Ik kijk bijvoorbeeld na of de betalingen van ouders zijn aangekomen en welke attesten in orde gebracht moeten worden.
Heel graag zelfs. Twee parttimes zorgen voor veel afwisseling. Aan het opvoeden vind ik vooral het sociale aspect heel leuk. Je krijgt enorm veel appreciatie van de kinderen wanneer je hen helpt en je bouwt een hechte band op met de groep. De boekhouding is een hele uitdaging, want ik daar ben ik alleen verantwoordelijk voor. Als iets niet klopt, is het mijn schuld.
Natuurlijk is het altijd leuk om wat meer te verdienen, maar ik ben best tevreden hoor. Ik doe mijn job graag én ik heb veel vakantiedagen omdat ik op een school werk.
Ik werk officieel 36 uren per week, maar daar komen vaak nachtshiften bij waar telkens drie uren niet van betaald worden. Om de boekhouding op orde te krijgen, werk ik vaak nog door na de uren. Die overuren worden meestal niet uitbetaald, maar dat vind ik niet zo erg. Ik werk dan op vrijwillige basis omdat ik wil dat alles tot in de puntjes klopt.
Ik spaar zoveel mogelijk, maar als alleenstaande met een kind en een eigen huis lopen de kosten soms op. Momenteel spaar ik al tien jaar voor mijn pensioen.
De afbetaling van mijn huis. Ik heb nog 24 jaar te gaan, dus die kost zal niet snel wegvallen. Ook krijg ik maandelijks rekeningen binnen voor vaste kosten, zoals bijvoorbeeld voor gas en elektriciteit.
Ik ben totaal niet materialistisch, dus ik heb er geen nood aan om constant het nieuwste van het nieuwste te hebben. Technologische snufjes of dure merken zeggen mij helemaal niks. Ik hoef geen kleding te hebben waar in het groot het logo van een luxemerk op staat.
Het klinkt cliché, en ik dacht op voorhand dat het bij mij anders zou zijn, maar ik geef heel graag geld uit aan spullen voor mijn dochter. Voor mezelf koop ik graag kleren en af en toe iets nieuws om mijn huis in te richten. Ik word er ook gelukkig van om af en toe iets te gaan eten of drinken. Eigenlijk geef ik het liefste geld uit aan dingen waar ik tijdens mijn vrije tijd plezier aan beleef.
Allereerst zou ik mijn huis afbetalen, want dan hoef ik daar niet meer over na te denken. Daarna zou ik mijn familie financieel steunen en mensen geld geven die het écht nodig hebben. De rest zou ik aan een goed doel geven dat zich richt op kinderen en jongeren. Of het nu gaat om een organisatie die aan psychische problemen werkt of om een vereniging die jongeren de kans geeft om een leuke hobby uit te oefenen, deze doelen kunnen allemaal wat steun gebruiken.
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
5 februari 2018We vroegen Rita Den Haese (50) uit Heverlee hoeveel zij verdient ...
We vroegen Kurt Calcoen (42) uit Gent hoeveel hij verdient ...
Welke taken heeft een Boekhouder? Jobat geeft je het algemene profiel. Bekijk hier ook alle actuele vacatures voor boekhouders.
De arbeidsduur die je bent overeengekomen met jouw werkgever maakt een essentieel onderdeel uit van de arbeidsovereenkomst. Wijzigingen kunnen niet zomaar.
We vroegen Annick De Vreeze (30) uit Gent hoeveel zij verdient ...
We vroegen aan Frederik Covents (24) uit Kieldrecht hoeveel hij netto verdient als jobstudent opvoeder/begeleider ...
We merken allemaal dat het leven duurder geworden is. Een voorschot op je loon om kosten te betalen, zou handig zijn. Maar kun je dat vragen aan je baas?
Een loonsverhoging vragen aan je werkgever blijft lastig, zeker als young graduate. Maar wat als je het echt verdiend hebt?
De HR-wereld kijkt met nieuwsgierige ogen richting nieuwe speler ChatGPT... We fileren alle voor- en nadelen van de chatbot als schrijfbuddy.