Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je in Antwerpen?

Het loon van een ondersectorchef bij NMBS: 3.000 euro netto

Geoffrey Neys (40) is technisch ondersectorchef instructie-tractie bij de NMBS. We vroegen hem wat hij daar doet en hoeveel hij verdient...
Geoffrey Neys (40) uit Sint-Niklaas
  • Beroep: technisch ondersectorchef instructie-tractie bij de NMBS
  • Studies: A2 elektronica
  • Privé: getrouwd, 3 kinderen
  • Bruto maandloon: 4.600-4.800 euro
  • Netto maandloon: 3.000 euro
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, gratis treinabonnement

Wat doe je als job?

Ik ben technisch ondersectorchef instructie-tractie bij de NMBS. Dat houdt in dat ik nieuwe treinbestuurders opleid en bijscholingen geef, bijvoorbeeld over nieuw materieel.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job ongelooflijk graag. Het klinkt allicht nogal clichématig, maar mijn werk is een kinderdroom die in vervulling is gegaan. Ik wou altijd treinbestuurder worden. Twaalf jaar heb ik dat met hart en ziel gedaan. En nu mag ik andere mensen de liefde voor het vak bijbrengen. Het sociale contact en de goeie samenwerking met de nieuwe bestuurders zijn mijn voornaamste drijfveren.

Wat verdien je precies?

Mijn brutoloon ligt tussen de 4.600 en 4.800 euro. Netto hou ik zo'n 3.000 euro over.

Wat vind je van je loon?

Ik ben er meer dan tevreden mee. Ik heb een A2-diploma elektronica. Veel mensen met wie ik gestudeerd heb, moeten het met minder doen. Alleen de chemiesector zou misschien nog gunstiger betalen, maar ik zit hier goed. (lacht)

Heb je extralegale voordelen?

Voor elke gewerkte dag krijg ik een maaltijdcheque van 5,50 euro. Ik mag uiteraard gratis met de trein rijden, in binnen- en buitenland, net als mijn vrouw en kinderen.

Hoeveel uren per week werk je?

Gemiddeld werk ik tussen zo'n 36 uren, maximaal 40 uren. Een keer om de drie maanden doe ik weekendwerk. Dan neem ik alle achterstallige begeleiding voor mijn rekening. Op zondag worden we dubbel betaald.

Spaar je?

We proberen te sparen, maar we merken wel dat geld opzij zetten elk jaar moeilijker wordt. Van mijn ene loon moeten vijf mensen leven. Vaste kosten, water, elektriciteit en de obligatoire woonlening nemen de grootste hap uit het budget. Het lukt nog wel om iets opzij te zetten, maar al te gek moeten we niet doen.

Denk je aan je pensioen?

Daar werk ik te graag voor! Ik hoop uiteraard wel dat ons sociaal stelsel blijft functioneren en dat ik effectief ooit met pensioen kan gaan. Maar je hoeft niet te wachten tot je pensioen om te genieten van het leven. Dat probeer ik elke dag te doen, ook op het werk.

Wat is je grootste kost?

Onze woning. We moeten nog tien jaar afbetalen en dan is ze volledig van ons. Een langetermijnperspectief waarmee we kunnen leven.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan dure merkkledij en verre reizen. Met drie kinderen beginnen zo'n uitspattingen al snel heel hard door te wegen. Vliegreizen zijn trouwens ook niet meer van deze tijd. Het milieu ziet zo al genoeg af.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef met plezier wat extra uit aan uitstapjes met het gezin. Samen naar de dierentuin of het pretpark, dat zijn altijd memorabele momenten. Voor lekker eten en een voetbalmatch van Beerschot-Wilrijk, samen met mijn zoon, geef ik ook graag wat extra uit.

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Een moeilijke vraag, deze. (lacht) Ik zou sowieso blijven werken want daar haal ik te veel voldoening uit. Maar ik zou wel investeren in een mooie chalet in Zwitserland. En daar dan een paar keer per jaar gaan ontspannen. Lijkt me mooi!

(sp) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

2 september 2019
Anderen bekeken ook