Het loon van een carrossier in opleiding: 1.050 euro netto
Jimmy De Bley (34) uit Brussel volgt een VDAB-opleiding tot autoschadehersteller. Met het loon dat hij betaald krijgt, komt Jimmy net rond.
Ik sta in voor het onderhoud van de ponsmachines die Prima Power in de Benelux verkoopt. Ponsmachines zijn grote machines om metalen platen te bewerken. Ik ben elke dag onderweg, van klant naar klant.
Zeker. Hiervoor heb ik drie jaar in een fabriek gewerkt. Daar doe je elke dag hetzelfde op dezelfde plaats. Deze job is veel meer afwisselend. Ik zit veel in de auto, maar ik rij graag, dus dat vind ik niet erg. Ik ben voor een stuk mijn eigen baas en dat bevalt me wel.
Ik kom zeker toe. Momenteel werk ik nog via een interimkantoor, maar van zodra ik een vast contract krijg, zal dat ook voelbaar zijn in mijn loon.
Ik doe aan pensioensparen en heb sinds vorig jaar een woonspaarplan, waarvoor ik elke maand 120 euro opzijzet. Ik hoop binnenkort een eigen huisje te kunnen kopen. Door thuis te blijven wonen, heb ik al een mooi spaarpotje kunnen opbouwen.
Ik woon nog thuis, dus: de huur die ik betaal aan mijn ouders. Verder heb ik weinig grote uitgaven.
Aan ontspanning: op café gaan met vrienden, dvd's en games kopen. Ik heb net nog een nieuw spel voor de PlayStation gekocht.
Ik zou het stil houden. Eerst zou ik een huis kopen, als ik dat tegen dan nog niet gedaan heb. Waarschijnlijk geef ik ook een extra rondje op café. Maar het grootste deel zou ik opzijzetten, je weet maar nooit wat er ooit gebeurt.
(mr)
17 juli 2012Jimmy De Bley (34) uit Brussel volgt een VDAB-opleiding tot autoschadehersteller. Met het loon dat hij betaald krijgt, komt Jimmy net rond.
Wij vroegen Diane Lelalieux (53) uit Willebroek hoeveel zij verdient …
Matthias en Dominic werken als chauffeur-lader bij EcoWerf: “Een toffe job, goed loon én 35 dagen vakantie”.
De kans is groot dat je een woon-werkvergoeding krijgt. Toch kan het ook zijn dat de werkgever deze niet uitbetaalt.
Er moeten een aantal zaken verplicht vermeld staan in het arbeidsreglement: een overzicht.
In ons land is 21 procent van de werkende Belgen overgekwalificeerd voor zijn job. Al zijn ze daarom niet ontevreden met hun job.
In de top tien van rijkste Belgen verschijnen een aantal verrassende namen. We lijsten ze voor je op!
Ik heb nu veel meer verantwoordelijkheden dan mijn directe chef. Tijd voor promotie?
Farma is de aantrekkelijkste sector om voor te werken. Luchtvaart moet terrein prijsgeven. De sector van banken en verzekeringen zet zijn opmars verder.