Het loon van een kringwinkelmedewerker (magazijnier) : +/- 1.600 euro bruto
We vroegen Moustafa Ibrahim (58) uit Menen wat hij doet en hoeveel hij verdient...
Nicole Sprangers (50) uit Turnhout
“Als werkneemster in De Kringwinkel in Malle sta ik meestal aan de kassa. Ik reken de aangekochte producten af en sla een babbeltje met de klanten. Ik had nooit gedacht dat het zo zou meevallen (lacht). Eigenlijk ben ik overal inzetbaar: aan de infobalie, in het magazijn enzovoort...”
“Vroeger werkte ik als poetsvrouw, maar jammer genoeg wilde mijn lichaam niet meer mee. Mijn rug kreeg het zwaar te verduren, en ik had artrose op mijn heup. Door de pijn moest ik gewoon stoppen. Met de hulp van een loopbaanbegeleider ben ik in De Kringwinkel terechtgekomen. En dat was meteen een schot in de roos.”
“Absoluut! In het begin sorteerde ik onder meer de decoratie en de huishoudspullen die binnenkwamen, en leerde ik alle items prijzen. Tot ik achter de kassa kwam te staan. Eerlijk? Ik dacht niet dat ik daar de geschikte persoon voor was, maar ik doe het énorm graag. Ik ben ook helemaal open gebloeid in De Kringwinkel. De fijne babbels met de klanten, de lieve collega’s ... ik kan me geen betere job wensen.”
“Het mag natuurlijk altijd wat meer zijn (lacht), maar ik kom rond, en dat is nog altijd het belangrijkste.”
Verdien jij voldoende? Vergelijk je loon met het Jobat Salariskompas
“Nee, geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt. Daarvoor doe ik mijn job véél te graag. Plezier en voldoening komen bij mij op de eerste plaats. Als je dat niet hebt, wat is dan dat extra geld nog waard?”
“Net als alle andere winkels moest ook De Kringwinkel enkele weken sluiten tijdens de lockdown. Dat was een opdonder, omdat ik plots een tijdlang technisch werkloos was en terugviel op zeventig procent van mijn loon. Dat was niet makkelijk. Gelukkig was het maar van korte duur.”
“27 uren per week. In het begin was dat minder, maar op een dag vroegen ze me of ik het zag zitten om een dag extra te werken. En daar heb ik niet lang over moeten nadenken. Op maandag en woensdag ben ik thuis, om mijn huishouden te runnen en mijn jongste dochter van elf op te vangen. Ze is nog net iets te jong om alleen thuis te blijven. Wanneer ik niet werk, krijg ik een uitkering. Goed voor zo’n drie- tot vierhonderd euro per maand.”
“Ik ga eerlijk zijn: de budgetbegeleider doet dat in mijn plaats. Ik heb het financieel nooit makkelijk gehad, en daarom heb ik hulp gezocht. Daar ben ik blij om, want intussen heb ik toch al een mooie som aan de kant staan.”
Lees ook: 5 tips om te kunnen sparen én genieten
“Dat zijn zorgen voor later. Als je het niet breed hebt, leef je echt van moment tot moment. Ik denk bij mezelf: ik heb al zoveel hindernissen overwonnen, dat pensioen zal ook wel lukken. Bovendien heb ik nog een aantal jaren voor de boeg. Als het zover is, zijn de kinderen uit huis en ziet mijn financiële situatie er helemaal anders uit.”
“De huishuur, zonder twijfel.”
“Aan al die moderne technologische snufjes. Geloof het of niet, maar mijn televisietoestel is er eentje uit de jaren stilletjes. Geen flatscreen, maar een ouderwetse bak. Onlangs moest ik een nieuwe gsm kopen, de mijne was al vijf of zes jaar oud, en dat vond ik zo’n weggesmeten geld.”
“Aan een uitstapje met de kinderen. Met ons zessen eens lekker gaan eten. Ervaringen maken je tien keer gelukkiger dan spullen, en je krijgt er prachtige herinneringen voor in de plaats.”
“In ieder geval zou ik niet snel stoppen met werken. Mijn collega’s zijn te leuk. Investeren in een eigen huis, dat zou mooi zijn. En misschien een nieuwe auto. Als het écht een mooie prijzenpot zou zijn, geef ik ook mijn kinderen iets mee. Een startkapitaal voor een eigen eerste stek."
(dt/em)
Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
16 oktober 2020We vroegen Moustafa Ibrahim (58) uit Menen wat hij doet en hoeveel hij verdient...
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
We vroegen Louise Vrints (27) uit Antwerpen naar haar job en hoeveel zij verdient ...
Je loopbaan de goede richting laten uitvaren. De juiste job vinden. Assertief zijn op je werk. Het zijn zaken die weleens voor muizenissen of zelfs slapeloze nachten zorgen.
Al te lang aan het werk in dezelfde sector en zin in iets anders. Volharden in je keuze, is de boodschap van getuigen Kristof De Bois en Sarah Hendrix.
Ben jij door de coronacrisis tijdelijk werkloos (geweest)? Dan kom je volgend jaar misschien voor een onaangename fiscale verrassing te staan...
We vroegen Jenny Vannutte (53) uit Heusden-Zolder wat ze doet en hoeveel ze verdient...
Steven Wiggeleer (36) werkt al bijna 10 jaar voor De Kringwinkel en vertrekt ’s morgens nog altijd met evenveel zin naar zijn werk.
Persoonlijke ontwikkeling draagt bij tot je persoonlijk geluk. Bijleren wordt in onze huidige gedigitaliseerde samenleving elk jaar belangrijker.