Naar het buitenland gaan werken? 8 tips
Droom je er ook van te werken in het buitenland, maar boezemen de vele obstakels je angst in? Geen paniek, deze 8 tips zullen het je makkelijker maken.
Ik werk als marketingagent en ben gespecialiseerd in IT. Ik heb een heel gevarieerde job. Ons bedrijf houdt zich bezig met zaken als webdesign, telemarketing, eventmanagement, projectmanagement...
Zelf ben ik hier begonnen als telemarketeer en zo doorgegroeid. Nu ben ik meer salesagent voor IT Security en Project Manager (B2B). Ik had een streep voor omdat ik meerdere talen spreek. Ik kan dus ook ingezet worden voor klanten met nood aan een Nederlandstalige campagne.
Heel graag. Het was niet gemakkelijk om hier meteen een job te vinden, want mijn Frans was eigenlijk niet goed genoeg. Ik ben zelfs een tijdje als kok aan de slag geweest, voor ik hier als telemarketeer kon beginnen. Je krijgt hier kansen om verder te groeien, vooral intern, maar op termijn misschien zelfs extern als ervaringsdeskundige bij klanten.
Onze firma heeft geen klassieke HR cultuur, daarom dat ik hier ook aan de slag ben kunnen gaan en vrij snel ben kunnen doorgroeien. Ze kijken meer naar motivatie, inzet en je drive om je carrière en je talenten uit te bouwen. Je hebt hier de keuze. Je hebt ook mensen die hier 6 maanden als telemarketeer aan de slag gaan als tijdelijke job en er daarna voor kiezen om hun carrière hier niet verder uit te bouwen.
Hangt er vanaf. Ik zou het sowieso doen in samenspraak met de firma. Ze hebben mij veel kansen gegeven en hebben mij altijd meer dan correct behandeld.
Netto verdien ik 1.800 euro, bruto 2.300 euro. Mijn onkosten worden ook vergoed. Ik moet voor mijn job regelmatig naar Parijs en Nederland voor events met klanten, die onkosten kan ik inbrengen.
Goed. Ik heb net mijn loon onderhandeld, want hiervoor verdiende ik maar 1.200 euro.
35 uur, vrijdag heb ik al om 16 uur gedaan met werken. Ik doe wel vaak overuren, maar neem dan bijvoorbeeld 1,5 uur pauze. We hebben echt wel genoeg verlof eigenlijk. In de zomer zijn we een maand dicht. In totaal hebben we 8 weken vakantie en je krijgt een halve dag verlof per maand erbij.
Niet elke maand. De rekeningen van de dierenarts hebben ons heel wat gekost de laatste tijd. Onze hond heeft best een dure smaak. Maar we moeten wel sparen, want we willen een huis kopen.
Een deel gaat automatisch via de overheid, maar het is de bedoeling om zelfstandig aan pensioensparen te doen.
De huur van ons huis (830 euro), verzekeringen...
Op zich kan ik alles doen wat ik wil. Aan dure kleren zal ik niet snel geld geven.
Aan reizen en goed eten. Een weekendje weg, dat doen we graag. We zitten dicht aan de kust, dus dat is wel verleidelijk. Maar ook aan muziekinstrumenten en vinyl...
Ik zou meteen ons droomhuis kopen en een goede auto.
(sjv)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
24 maart 2017Droom je er ook van te werken in het buitenland, maar boezemen de vele obstakels je angst in? Geen paniek, deze 8 tips zullen het je makkelijker maken.
Competentiemanagement is bij Touring een vaste waarde. Nieuwer in het bedrijf is talentmanagement: “We ondersteunen onze mensen met ambitie."
Het diploma dat je in België behaalde, maakt vaak heel wat minder indruk in het buitenland. Ook als dat buitenland zich in Europa bevindt.
Via het Erasmusprogramma kan je ook werkervaring opdoen met een internationale stage. Oud-student Yacin Marzouki van Odisee Brussel vond zo zelfs vast werk.
We vroegen aan Gaetan (27) uit Waasmunster hoeveel hij verdient ...
Droom jij er ook van om professioneel naar het buitenland te trekken? Bij velen blijft het bij dromen. Dankzij deze drie tips is de stap makkelijker gezet.
Nooit eerder waren er zo weinig schoolverlaters op zoek naar werk. Na een jaar is slechts 5,5% van hen nog werkzoekend, het laagste percentage ooit.
Ieva werkt als financiële antenne bij KU Leuven: de balans tussen structuur en uitdaging in een fantastische stad.
De digitale evolutie brengt heel wat nieuwe jobs met zich mee. Welke gaan in 2050 het meest 'hot' zijn?