Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

De 10 best en slechtst betaalde sectoren in België

Het loon van een maatschappelijk werker in een psychiatrisch ziekenhuis: 2.000 euro netto

We spraken met Marijke Taragola (40), een maatschappelijk werker in een psychiatrisch ziekenhuis uit Gent, en vroegen haar wat ze doet en hoeveel ze daarmee verdient...
Marijke Taragola (40) uit Gent
  • Studies: afgestudeerd in 1996 als maatschappelijk werker
  • Beroep: maatschappelijk werker
  • Privé: gehuwd (met Tom)
  • Bruto maandloon: 3.558 euro
  • Netto maandloon: 2.000 euro
  • Extra’s: 130 euro fietsvergoeding/maand, aanvullend pensioen, goedkopere hospitalisatieverzekering, anciënniteitsverlof per 5 gewerkte jaren

Wat doe je voor job?

Ik ben maatschappelijk werker in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar werk ik op de sociale dienst van een opname-afdeling en een crisis unit voor mensen met een verslaving aan illegale middelen. Daarnaast ben ik ook 12 uur vrijgesteld voor een project, AZiS, waar ik outreach doe bij moeilijk bereikbaar cliënten met ernstige psychiatrische problemen.

Doe je je job graag?

Absoluut, ik ga elke dag nog met plezier werken. Elke dag verschilt en elke dag is er wel een uitdaging waar we met ons team voor kunnen gaan.

Het is een heel afwisselende job. Vanuit het ziekenhuis spoort men ons ook aan om opleidingen te volgen. De zorg komt steeds op de eerste plaats met extra oog voor een individuele benadering van de patiënt.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, absoluut niet, in onze sector lopen de lonen toch gelijk en ik kan me niet voorstellen dat ik in een andere sector dan de non-profit zou werken.

Wat verdien je precies?

Ik krijg bruto 3.558 euro, wat netto ongeveer 2.000 euro is. Daarnaast krijg ik ook maandelijks 130 euro fietsvergoeding.

Verder krijg ik ook een aanvullend pensioen (tweede pensioenpijler), heb ik de mogelijkheid om een goedkopere hospitalisatieverzekering aan te gaan en krijg ik anciënniteitsverlof per 5 gewerkte jaren.

Wat vind je van je loon?

Met anciënniteit komt er op regelmatige basis wel wat loon bij. Uiteraard zegt niemand “nee” tegen meer loon, maar persoonlijk vind ik de verloning correct.

Hoeveel uren per week werk je?

38 uur per week.

Spaar je?

Ja, maandelijks hebben we een aantal vaste stortingen in enkele spaar- en beleggingsfondsen. Verder proberen we nog wel wat extra opzij te zetten, maar wat er dan nog gespaard wordt, hangt af van de kosten van die maand. En investeren in vastgoed is ook een vorm van sparen.

Let je meer op je geld door de crisis?

Nee, ook voor de crisis gaven we niet zomaar geld uit.

Wat is je grootste kost?

De vaste kosten uiteraard, zoals de hypotheek, onderhoudskosten en dergelijke.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan grote, dure auto's.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Gaan eten, een citytrip of vakantie, kledij … Dat zijn zo’n beetje de geneugten van het leven voor ons.

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Een loft kopen in Gent met zicht op één van de wateren: de Leie, de Schelde … en de rest in een fonds stoppen om maandelijks een extra inkomen te hebben bij het pensioen. We zouden dan ook wel wat vaker op vakantie gaan.

(sjv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

3 december 2014
Anderen bekeken ook