Het loon van een wetenschappelijk onderzoeker: 2.800 euro netto
Jobat vroeg Bart Van de Vijver, wetenschappelijk onderzoeker uit Aartselaar hoeveel hij verdient...
Ik werk in het laboratorium van Gasthuisberg. Dat draait 24 op 24 voor de spoed, intensieve zorgen, maar ook voor kwaliteitscontroles, onderhoud van toestellen enzovoort. Het tofste aan mijn job zijn de collega’s. Eigenlijk werken wij achter de schermen van de hulpverlening. Ik kan er niet goed tegen om pijn en lijden te zien, dus een job als dokter of verpleegkundige zou niets voor mij zijn, maar ik doe wel werk dat noodzakelijk is en mensen helpt. Dat geeft ook voldoening.
Ik werk deeltijds, 80 procent, maar mijn loon varieert naargelang mijn prestaties. We werken in een wachtsysteem. Weekend- en nachtwerk wordt extra betaald. Over mijn loon ben ik wel tevreden. We hebben ook dagen voor arbeidsduurverkorting. Nu zijn dat er negen per jaar, maar wanneer ik in september vijftig word, komen er nog eens negen dagen bij.
In deze tijd ben ik heel voorzichtig, al is het wel prettig geld te geven aan leuke dingen zoals reizen, kleding en er goed uitzien.
We leggen een vast bedrag per maand opzij: 450 euro. Mijn man en ik doen ook aan pensioensparen en voor onze zoon sparen we ook elke maand iets. Het geld gaat er in het begin van de maand af, en dan moeten we rondkomen met de rest. Als je het omgekeerd doet, blijft er meestal niets over om te sparen.
Aan de auto, dat is zo duur! En aan uit eten gaan. Hoe lekker het ook is, het is ook duur. Mijn man en zoon vinden het eten thuis trouwens lekkerder.
Ik zou beleggen in vastgoed. Dat lijkt me momenteel het veiligste.
(bvdb)
16 juli 2012Jobat vroeg Bart Van de Vijver, wetenschappelijk onderzoeker uit Aartselaar hoeveel hij verdient...
We zijn het onderhand gewend en het land blijft zonder al te veel problemen draaien. Toch begint er hier en daar iets te kraken. Het federaal wetenschapsbeleid, bijvoorbeeld.
We vroegen Orphelia Temmerman (34) uit Herent hoeveel zij verdient …
Zeven zorgverleners plaatsten foto’s op Facebook waarop ze neerliggen op ziekenhuiskarretjes en op de vloer van bepaalde afdelingen.
Een nieuwe job vinden is voor late veertigers en vijftigplussers echter allesbehalve evident. Zorgorganisaties als Familiehulp nemen hen graag in dienst.
Een Zweeds ziekenhuis is op zoek naar verpleegsters die zo ‘hot en hip’ zijn dat ze in een televisieserie zouden kunnen meespelen.
In de top tien van rijkste Belgen verschijnen een aantal verrassende namen. We lijsten ze voor je op!
Videobellers vinden gesprekspartners met planten en boeken achter zich het betrouwbaarst.
Naar je werkgever stappen en om loonopslag vragen, is niet evident. Geen wonder dat 6 op de 10 Belgen het nog nooit heeft aangedurfd...