Waarom we altijd ontevreden zijn over ons loon: 4 redenen
We zijn steeds minder tevreden over wat we verdienen. Dat blijkt uit onze jaarlijkse Loonwijzer. Maar de redenen hiervoor zijn divers ...
Ik werk als junior content producer bij Air, een creative agency in Brussel. Samen met een Franstalige collega beheer ik de sociale media van enkele van onze klanten, zoals BMW (Belux) en BLACK+DECKER.
Alles begint met het uitwerken van een strategie: we zitten met het hele team samen om te brainstormen over campagnes en posts die de doelgroep van de klant echt aanspreken. Daarna stellen we een planning op en gaan we aan de slag met onze concrete ideeën.
Mijn werk bestaat er dan vooral in om uitgebreide research te doen, de juiste visuals te zoeken, de grafische afdeling aan te sturen en teksten te schrijven bij alle posts. Ook community management behoort tot mijn takenpakket: ik beantwoord de vragen en reacties van de volgers die onze klanten hebben op Instagram, Facebook, Twitter en YouTube.
Ik doe mijn werk heel graag, ook al heb ik drukke dagen. Ik ben graag creatief bezig, zowel met beelden als met tekst, en vind het leuk om zelf ideeën te bedenken en deze uit te werken. Ik kan mijn stem hier echt laten gelden en dat vind ik belangrijk.
Daarnaast ben ik ook in een leuk team terechtgekomen. Iedereen heeft hier dezelfde manier van denken, waardoor de sfeer gemoedelijk is, maar we toch allemaal heel gedreven zijn.
Ik ben zeker tevreden over mijn loon, en over de extralegale voordelen die ik krijg. Ik ben nog maar net gestart met werken, dus ik mag zeker niet klagen. Op termijn wil ik natuurlijk wel wat meer verdienen, maar ik weet dat het binnen mijn sector mogelijk is om door te groeien. En daarvoor moet ik eerst ervaring opdoen.
Officieel bestaat mijn werkweek uit 38 uren. Het is de bedoeling dat we tussen 9u en 9u30 beginnen om dan tot ongeveer 18u te werken, maar vaak werk ik meer dan die 38 uren. Het is dan ook geen strikte nine-to-fivejob. Heel soms werk ik in het weekend verder, maar dat doe ik dan vrijwillig, om bijvoorbeeld een deadline te halen.
Nee, daar heb ik momenteel geen geld voor. Ik ben nog maar net verhuisd en gebruik mijn loon momenteel om mijn appartement in te richten. Wanneer mijn uitgaven stabieler worden, ga ik wel kunnen sparen. Dan begin ik ook met pensioensparen.
De huur van mijn appartement en alle extra kosten die daarbij komen kijken.
Aan dure elektro: dat interesseert me echt niet. Ik denk bij zo’n spullen altijd ‘hoe goedkoper, hoe beter’.
Vooral aan eten, kleding en spullen voor mijn interieur. Ik ben niet zo vaak thuis, dus ik wil me graag helemaal op mijn gemak voelen wanneer ik dan toch even in mijn appartementje ben. Interieur interesseert mij ook gewoon heel erg. Daarnaast hou ik van lekker eten. Ik heb meestal geen zin om na te denken over de prijs van eten, dus koop ik gewoon waar ik op dat moment zin in heb. Hetzelfde geldt voor kleren. Ik zou bijna zeggen dat ik verslaafd ben aan kleding, maar dat is gelukkig nog net niet zo. (lacht) De laatste tijd ga ik er iets bewuster mee om, en probeer ik te investeren in milieuvriendelijke kledij.
Ik zou verhuizen naar Ierland of Schotland, naar een kasteel of huis met een rijke geschiedenis. Daarnaast zou ik ook een buitenverblijf kopen en veel reizen. En als ik dan nog wat geld heb, zou ik investeren in vastgoed: ik zou huizen kopen en opknappen om er andere mensen gelukkig mee te maken.
Een deel van mijn geld zou ik in een goed doel willen investeren, maar niet door gewoon wat geld op een rekening te storten. Dan reis ik liever mee naar een probleemgebied om daar echt te helpen, en te zien waar mijn geld naartoe gaat.
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
6 juni 2018We zijn steeds minder tevreden over wat we verdienen. Dat blijkt uit onze jaarlijkse Loonwijzer. Maar de redenen hiervoor zijn divers ...
Mensen knappen sneller af op mainstream reclame. Sociale media vormen een interessant alternatief, maar hoeveel verdienen 'influencers' hieraan?
Wie een creatieve job uitoefent, doet er goed aan om zijn perfectionistisch denken uit te schakelen. Alleen zo kan men de beste resultaten bereiken.
We vroegen aan Vincent (26) uit Borgerhout hoeveel hij verdient ...
Welke skills heb je nodig als project manager engineering? Welk loon kun je in deze rol verwachten? Welke opportuniteiten zijn er?
Jongeren raken vandaag meestal nog vrij vlot aan hun eerste job. Al maken sommigen een opmerkelijke keuze.
Je hebt vakantie, maar opeens krijg je telefoon van de baas. Hij heeft je verlof ingetrokken. Je moet dus komen werken! Kan dat zomaar? Jobat zocht het uit.
Ruim 7 op de 10 sollicitanten die ChatGPT gebruiken voor het opstellen van hun sollicitatiebrieven en cv's worden vaker uitgenodigd voor een gesprek.
Bright Plus, en diens overkoepelde groep RGF Staffing, heeft als missie om het meest duurzame HR-bedrijf van de wereld te worden tegen 2030.