Het loon van een magazijnverantwoordelijke in een kringwinkel: 1.200 euro netto
We vroegen André Tomaschitz (48) uit Linden, magazijnverantwoordelijke bij De Kringwinkel SPIT, hoeveel hij netto per maand verdient ...
Ik ben een instructeur meubelmagazijn in De Kringwinkel van Aalst. Ik doe die job al 9 jaar en ben verantwoordelijk voor alles dat te maken heeft met transport en centraal magazijn. Ik stuur onder andere de chauffeurs de baan op en laat hen weten wat ze waar moeten gaan halen. We hebben 4 vrachtwagens en zijn een ploeg van 15 man, alles wat zij ophalen komt terecht in het magazijn. Daar wordt alles winkelklaar gemaakt en dan weer verdeeld over de winkels. Je kan dus stellen dat ik mij vooral met de logistieke kant bezighoud. De coördinatie.
Het is een heel gevarieerde job. De praktijk is nooit de theorie. Je komt vanalles tegen, zoals mensen die onze visie niet goed begrijpen… Wij doen geen afvalophaling, enkel herbruikbare objecten. Jammer genoeg zijn er toch nog altijd mensen die ons bellen voor ze naar containerpark gaan, omdat ze denken dat het een goedkopere manier is om van hun onbruikbare spullen af te raken.
Het is dus ook mijn job om onze visie te beschermen en uit te dragen, iets wat ik door probeer te geven aan ons team. We hebben enkele vaste werknemers in ons team, maar ook veel wisselende krachten. Bij De Kringwinkel geloven we in tweede kansen, niet alleen voor spullen, maar ook voor mensen uiteraard. We krijgen dus vaak mensen in ons team die extra ervaring komen opdoen, of die maar moeilijk werk vinden via de reguliere kanalen of terug hun weg proberen te vinden. Vaak gaat het om mensen die tewerkgesteld worden via artikel 60. Deze mensen proberen we nieuwe skills of een vak aan te leren. Na anderhalf jaar zijn ze dan voorbereid op het echte werkleven.
Goede krachten proberen we ook extra kansen en opleidingen te bieden. We hebben al heel wat succesverhalen gehad, maar dat wil dus zeggen: veel wisselende krachten. Al hebben we ook een paar vaste werknemers in dienst of mensen die langer blijven. Goeie mensen willen we extra kansen geven door ze bijvoorbeeld door te laten groeien naar andere taken en ze met de bestelwagen te leren rijden. Mensen kunnen daarna terecht bij een transportfirma bijvoorbeeld. Het is eigenlijk nog leuker om je job te kunnen doen met mensen die opnieuw hun leven op orde krijgen. Ik doe dat graag: planningen maken. Constant met andere mensen werken. Je moet natuurlijk wel flexibel zijn en je kunnen aanpassen.
Zelf heb ik bijvoorbeeld ook ooit zonder werk gezeten en heb ik van hetzelfde systeem gebruik gemaakt. Ik ben als chauffeur begonnen, op het juiste moment, op de juiste plaats, en dan kansen gekregen... en gegrepen.
Naar de toekomst toe zou ik mij ook meer achter de textielafdeling van De Kringwinkel willen scharen en daarin uitbreiden.
Heel graag, ik heb vroeger wel wat andere jobs gedaan, maar los van het loon vind ik het belangrijk dat ik ’s morgens met plezier opsta om te gaan werken. Ik wil niet zo iemand zijn die de hele dag op zijn horloge zit te kijken en dan denkt “is het nog maar zo laat”. Ik sta al 9 jaar met plezier op om te gaan werken. Nu kijk ik ook 10 keer per dag op mijn horloge, maar omdat de tijd zo snel gaat en dan denk ik: “ik moet dat nog doen”. Ja, de dag vliegt voorbij. Leuk om zo’n werk te hebben. Continue met een 15-tal mensen een efficiënt en plezant team vormen. Er zijn er altijd wel een stuk of 10 die komen en gaan. Maar dat is juist interessant, zoveel verschillende karakters, ook andere nationaliteiten en gewoontes, leuk om dat in een groep te hebben.
In die 9 jaar heb ik al meer geleerd dan daarvoor in heel mijn leven. Die mensen vertellen over hun geschiedenis, hun afkomst, iedereen heeft verschillende achtergronden en persoonlijkheden, maar allemaal goeie kanten wel. Ik heb chance om die te leren kennen op mijn werk, anders had ik dat allemaal waarschijnlijk niet geweten. Je doet hier veel mensenkennis op, je leert veel... leuk pluspunt, vind ik.
Neen. (lacht) Ik heb vroeger ander werk gehad met meer loon, maar moest ik nu een aanbod krijgen voor het dubbele loon, maar ergens waar ik wel op mijn horloge kijk om te zien of ik naar huis kan... Nee, dat wil ik niet doen.
Mijn bruto basisloon is 2.380 euro, netto is dat 1.700 euro. Daarbij krijgen we ook maaltijdcheques van 7 euro. Na een maand is dat toch al wel wat.
Daar ben ik heel tevreden over. Een gemiddeld loon, voldoende om rond te komen. Het is nu niet zo dat we veel extra kunnen doen of veel kunnen sparen, dat niet.
38 uur.
Nee, wij betalen wel ons huis af, dat is ook een beetje sparen.
Nee, we hebben wel een groepsverzekering van het werk.
Goh, het dagelijkse. We komen wel rond. Er gaat wel heel wat geld naar onze kinderen. We hebben 3 kinderen, waarvan een tweeling van 2 maanden oud. Onze andere dochter zit nu in haar laatste jaar hogeschool in Gent. En verder de maandelijkse rekeningen.
Wij kopen niet specifiek luxezaken, en geven daar dus ook niet veel geld aan.
We leven in het nu en genieten van onze weekends. Genieten van kleine dingen, daguitstappen, restaurants, daar geven we graag geld aan. Waarom een horloge kopen van 100 euro als je er al eentje hebt voor 20 euro en de rest kunt investeren in ‘kwali-tijd’.
Mijn vrouw komt uit Turkije, dus sowieso zouden we een mooie, grote woning in België kopen en eentje in Turkije, dan kunnen we pendelen. Verder zouden we genieten van de dagen. Dat horloge van 100 euro zou mij nog altijd niet gelukkiger maken. Het is eigenlijk gewoon al een luxe dat je niet moet nadenken over geld of over miserie. En eerlijk gezegd speel ik niet op de lotto. Ik ben nu al content met wat ik heb.
Moest ik toch toevallig iets winnen of mijn vrouw meedoen aan de lotto en prijs hebben… ik zou wel blijven werken, maar misschien afbouwen. Ik zou mijn werk ook blijven steunen. Na zoveel jaar voel je je wel betrokken en het is een mooi systeem. Kansen geven, mensen die het moeilijk hebben kansen laten krijgen... Dus moest ik geld te veel hebben, zou ik investeren in mensen een tweede kans geven.
(sjv)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
5 augustus 2019We vroegen André Tomaschitz (48) uit Linden, magazijnverantwoordelijke bij De Kringwinkel SPIT, hoeveel hij netto per maand verdient ...
We vroegen Moustafa Ibrahim (58) uit Menen wat hij doet en hoeveel hij verdient...
We vroegen Arlette Lenaerts (50) uit Willebroek hoeveel zij verdient …
Logistiek en transport staat meestal voor vrachtwagens en files. Maar de sector is zichzelf aan het heruitvinden.
Waar neemt de Vlaming tijdens het vergaderen het meest aanstoot aan? En wat werkt het best om efficiëntie te verzekeren?
Je ontslag indienen, het is een ingrijpende beslissing die je vaak niet zomaar neemt. Met onze tips kan je met opgeheven hoofd aan een nieuw hoofdstuk beginnen!
Cybersecurity is een groeiende markt, met extra jobs voor het oprapen.
Elke dag samenwerken met diverse persoonlijkheden kan een uitdaging zijn, zeker als er ook een generatiekloof tussen zit. Toch kunnen we best van elkaar leren.
Pestkoppen op het werk kunnen soms een echte pest zijn en hoezeer je ze ook wil mijden, je vindt ze echt overal… Hoe herken je ze en wat doe je eraan?