Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je in Antwerpen?

Het loon van een horecaondernemer: 1.700 euro netto

We vroegen David Nijs (29), uitbater van drie horecazaken in Leuven, hoeveel hij verdient ...
David Nijs David Nijs (29), Leuven
  • Beroep: horecaondernemer
  • Privé: samenwonend
  • Bruto maandloon: 2.200 euro
  • Netto maandloon: 1.700 euro
  • Extra: /

Wat doe je voor job?

Ik baat drie horecazaken uit in Leuven: biercafé De Fiere Margriet (met meer dan 350 verschillende bieren op de kaart), bistro De Brabander en The Capital (op de Leuvense Grote Markt), samen met een partner. Dat laatste is momenteel trouwens het grootste biercafé ter wereld, met keuze uit 2.500 binnen- én buitenlandse bieren.

Ik probeer voor mijn zaken altijd een origineel concept te bedenken, en dat loont. In 2012 werd De Fiere Margriet door The Guardian verkozen tot een van de beste biercafés ter wereld. En van de stad Leuven kregen we een Fonske voor deze uitzonderlijke prestatie. Met The Capital is het de bedoeling om in The Guinness Book of Records te komen.

Wat mijn dagelijkse bezigheden betreft: ik probeer steeds aanwezig te zijn bij de opening van de zaken. Ik check dan de voorraad, vul mee de frigo’s aan en geef bestellingen door of doe inkopen. Ik steek ook regelmatig een handje toe bij de bediening van klanten. Ik vind het trouwens erg belangrijk om een hechte band met mijn klanten op te bouwen. Ik ben dan ook zoveel mogelijk aanwezig in mijn café en bistro, al was het maar om een praatje te slaan met klanten.

Doe je je job graag?

Ja, ik hou heel erg van het sociaal contact in de horeca: mensen ontmoeten, praten, luisteren, advies krijgen en geven ... Ik hou ook van nieuwe uitdagingen, dus ik ben van plan nog nieuwe horecazaken op te starten.

Wat vind je van je inkomen?

Voor het aantal uren dat ik werk, is mijn inkomen als zelfstandige aan de lage kant. Maar ik kies bewust voor een laag inkomen, omdat ik het belangrijker vind te investeren in mijn horecazaken. En met dit inkomen kom ik toe, mede doordat bepaalde kosten (gedeeltelijk) door de zaken gedragen worden.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk gemakkelijk 80 uur per week. Mijn zaken zijn 7 dagen op 7 open en de klanten verwachten dat ik er ben.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen, ik weet niet wat voor soort ander werk ik zou doen. Bovendien hou ik van de vrijheid die mijn huidige job me geeft.

Spaar je?

Neen, ik kies ervoor te investeren in mijn zaken.

Wat is je grootste kost?

Mijn vriendin. (lacht)

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan hoogtechnologische snufjes.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan buitenshuis eten, daar kan ik echt van genieten. Ik kies dan bewust voor de restaurants van andere Leuvense zelfstandigen om zo de lokale economie te ondersteunen.

Waar droom je van?

Om eens op te staan en niets te moeten, om eenvoudigweg te doen waar ik die dag zin in heb. Ik heb al jaren geen vakantie genomen omdat ik te fel begaan ben met mijn horecazaken en omdat ik steeds kort op de bal wil kunnen spelen.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

30 oktober 2013
Anderen bekeken ook