Het loon van een muziekleraar: 2.000 euro netto
We vroegen Bart Roose (47) uit Brugge hoeveel hij verdient ...
Voor mij is mijn loon meer dan genoeg. Ik geef drie jaar les, gemiddeld 22 uur per week, en heb dus veel verlof.
Na een tijdje misschien wel, wanneer ik toe zou zijn aan een nieuwe uitdaging, maar op dit moment zit ik nog goed. Ik doe mijn werk graag en zou het zelfs blijven doen moest ik wat minder verdienen. Wel heb ik maar weinig werkzekerheid, want je moet drie jaar in dezelfde school aan de slag zijn voor je een vast contract krijgt.
Ik probeer 200 euro per maand opzij te zetten. Ik heb een levensverzekering, pensioensparen en een speciale rekening voor mijn spaargeld.
Het onderhoud en de kosten voor mijn auto. Ik woon nog thuis en heb dus weinig grote kosten.
Aan kleding, eten en reizen. Ik doe er een paar per jaar, maar ze hoeven niet altijd zo ver te zijn. Dit jaar ben ik met mijn leerlingen naar Rome geweest. Als leerkracht heb je dan het voordeel dat je er niet voor moet betalen.
Wellicht zou ik het investeren in vastgoed of zo, om die woning nadien verder te verhuren. Ik zou nog niet meteen verhuizen, want het bevalt me best bij mijn ouders. Ik heb weinig kosten, dus dat kan niet beter. (bvdb)
17 juli 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
We vroegen Bart Roose (47) uit Brugge hoeveel hij verdient ...
We vroegen Annick De Vreeze (30) uit Gent hoeveel zij verdient ...
We vroegen Veerle Peeters (45) uit Steenokkerzeel hoeveel zij verdient ...
Noël vierde zijn twintigjarig jubileum bij Fluvius met een opstap naar zijn nieuwe functie: teamleider netten.
Door de krappe arbeidsmarkt gebruiken heel wat bedrijven hippe jobtitels om talent te lokken. Maar is dat wel zo’n goede zet?
Wanneer iemand een organisatie verlaat of wordt ontslagen, wat te doen met e-mail die (nog) op zijn of haar professionele e-mailadres terechtkomt?
Na een stage van vijf weken wist Luana dat ze bij het Wit-Gele Kruis wou solliciteren. Haar stagebegeleider Frans speelde een grote rol in die beslissing.
De arbeidsmarkt schreeuwt om techniekers. We overlopen de technische jobs die het meest gegeerd zijn in industriële beroepen en ambachten.