Zorg en werk combineren: ’Ik moet mijn papa niet in de steek laten'
De balans tussen werk en privé is niet alleen een kwestie van tijd maken voor de leuke dingen des levens. MARK Magazine sprak met Julie De Neef ...
Ik werk als geriatrisch verpleegkundige in een RVT van het OCMW Geraardsbergen.
Daar werk ik al sinds 2002. Eigenlijk ben ik er ooit begonnen als zorgkundige. Sinds 2006 ben ik mijzelf beginnen bijscholen tot verpleegkundige en dit in combinatie met halftijds werken.
Mijn takenpakket is enorm uitgebreid: van zorgkundige taken (maaltijdgebeuren, ochtend- en avondverzorging, mictietraining, medicatiebedeling...) en verpleegkundige taken (bloedafname, sondage, medicatiepomp, suprapubische sonde vervangen, inspuitingen, wondzorg...) tot administratieve taken (verantwoordelijkheid voor fixatiebeleid, stagebegeleiding, communicatie met dokters/familie, afspraken maken, dossiers in orde brengen,...). Allemaal heel uiteenlopend, dus.
Mijn job kan soms heel vermoeiend zijn, maar ik doe het na bijna 15 jaar nog even graag. Bijscholingen vind ik wel een must om up-to-date te blijven. Een heul leuk team bevordert natuurlijk ook altijd de werksfeer.
Eerlijk gezegd, wie zou daar niet over nadenken? Maar de tal van voordelen die ik nu heb, kan ik sowieso nergens anders meer krijgen.
Bruto is dat 3.012 euro, mijn netto is natuurlijk sterk afhankelijk van onder andere weekdiensten, feestdagen en avondprestaties. Mijn netto start van € 1870 en zonder extralegale voordelen meegerekend (wat er toch wel veel zijn): ruime verlofregeling, 16 extra feestdagen, onkostenvergoeding woon-werkverkeer, anciënniteitsdagen, hospitalisatieverzekering, extra verloning met avonddiensten, weekends en feestdagen, maaltijdcheques ( 6€ per werkdag) en ADV-dagen (arbeidsduurverkorting).
Jaarlijks krijg ik ook een premie, dankzij mijn extra opleiding Geriatrie.
Ik mag zeker niet klagen, ook omdat ik, na 15 jaar werk, volgend jaar in een hogere loonschaal zal vallen en ik erover nadenk om 4/5 te gaan werken dan.
36 uur/week, maar sterk afhankelijk.
Ja hoor, dit is afhankelijk van maand tot maand.
Pensioensparen doe ik wel, maar aan mijn pensioen zelf denk ik nog totaal niet. Het verandert allemaal zo snel dat ik het wel op het moment zelf zal bekijken.
Afbetaling en onkosten van mijn huis.
Dan denk ik aan huisdecoratie: aan veel voorkomende schilderijen/beelden die je overal zou kunnen kopen en in massaproductie gestoken zijn. Liever iets origineler in huis halen en unieker.
Aan gezond eten. Niet dat ik er zo sterk mee bezig ben, maar ik koop enkel vers fruit en groenten. Ga ook graag op restaurant en een goed glas rode wijn mag ook al wel iets meer kosten. Ik ben een gezonde levensgenieter.
Simpel: een wereldreis maken, mijn huis afbetalen, een deel aan mijn broer en ouders geven en een uniek kunstwerk kopen. Een originele Panamarenko of een originele tekening op de kop tikken van Hergé, Peyo of Albert Uderzo.
(sjv)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
24 juni 2016De balans tussen werk en privé is niet alleen een kwestie van tijd maken voor de leuke dingen des levens. MARK Magazine sprak met Julie De Neef ...
Wij vroegen aan verpleegkundige Gina Mares (49) uit Overijse hoeveel zij netto per maand verdient …
Je kan pas goed zorg dragen voor anderen als je goed zorg draagt voor jezelf. Zorgverleners blijken in de praktijk echter erg vatbaar voor een burn-out.
Woonzorgcentra kampen met een perceptieprobleem. Jonge zorgverleners vinden ze niet de meest aantrekkelijkste werkgevers. Onterecht, zo blijkt ...
Er zijn steeds meer ‘accidental managers’: medewerkers die min of meer in stilte zijn gepromoveerd, maar daar helemaal niet goed op werden voorbereid...
Er zijn opmerkelijke verschillen te noteren. Een werknemer in de best betalende sector verdient maandelijkse gemiddeld 5.247 euro bruto.
Of je als werknemer maaltijdcheques krijgt, hangt af van de collectieve arbeidsovereenkomst van je sector of onderneming.
AI-assistenten zijn een interessante manier om je productiviteit op het werk te verhogen.
Er is een stijgende lijn te zien in het aantal Belgen met een tweede job. Maar waarom is dat nu zo populair? We nemen de cijfers onder de loep.