Het loon van een jongerenmedewerker van het ABVV: 1.530 euro netto
We vroegen Farid El Afi (36) uit Berchem, jongerenmedewerker bij het ABVV Vlaams-Brabant in Leuven, hoeveel hij netto per maand verdient ...
Ik ben maatschappelijk werker bij het OCMW van Antwerpen. Het is mijn taak om uit te zoeken of mensen in aanmerking komen voor een leefloon of andere soorten OCMW-steun. Verder probeer ik mensen zo goed mogelijk te begeleiden in hun dagelijks leven. Daaronder vallen taken als schuldhulpverlening, administratieve ondersteuning, helpen zoeken naar werk of een betere woning, mensen helpen bij hun integratie ...
Ik doe mijn job erg graag. Er is veel afwisseling, ik heb veel contact met mensen, ik kan mensen helpen die er nood aan hebben ... Niet iedereen is op de hoogte van zijn rechten en plichten, anderen hebben dan weer een duwtje in de rug nodig. Dat maakt mijn job heel interessant. Soms krijg je te maken te maken met agressie en vaak moet ik ook wel op fraude controleren, maar dat neem ik erbij. Ik geloof in een systeem van sociale zekerheid. En controle hoort er gewoon bij als je het systeem draaiende wilt houden.
Best goed, ik ben zeker tevreden. Ik werk nu drie jaar voor het OCMW en elk jaar is mijn loon er een beetje op vooruitgegaan. Na vier jaar stijgt mijn loon met een nog grotere sprong. Daarna zou mijn loon elke 10 jaar stijgen. Ik zou dan ook kunnen doorgroeien naar hogere en beter betaalde functies. Dat vind ik zeker één van de grote voordelen van werken voor een overheidsdienst: door de barema's weet je perfect waar je aan toe bent.
Momenteel werk ik 19 uur per week. In september van vorig jaar nam ik een halftijdse loopbaanonderbreking om mijn master in de Rechten af te werken. Mijn oorspronkelijke contract was voor 38 uur.
Ik probeer maandelijks 250 euro opzij te zetten. Toegegeven: sinds ik halftijds werk, is dat niet altijd gemakkelijk. Ik woon samen met mijn vriend, maar onze financiën zijn momenteel nog afzonderlijk. Het voordeel is wel dat ik niet superveel huur moet betalen. Het appartement waar we wonen, is het eigendom van mijn vriend. Alle andere kosten delen we.
Naast de gewoonlijke vaste kosten geef ik ook wel wat geld uit aan mijn vaste hobby: paardrijden.
Kranten en weekbladen, roddelbladen ... Alle informatie die ik nodig heb, kan ik ook online vinden. Waarom zou je nog abonnementskosten betalen?
Mijn hobby, uiteraard, en shoppen. Dat doe ik echt graag. Af en toe ga ik met vrienden iets eten.
Ik zou aanvankelijk niet veel veranderen. Ik zou wel een huis kopen voor de toekomst. Als ik mijn diploma heb gehaald, zou ik investeringsmogelijkheden bekijken. Stoppen met werken, zie ik niet zitten. Ik hou teveel van de afwisseling. Alhoewel, als het ooit te zwaar wordt, zou ik het misschien toch overwegen.
(mvm/sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
23 april 2015We vroegen Farid El Afi (36) uit Berchem, jongerenmedewerker bij het ABVV Vlaams-Brabant in Leuven, hoeveel hij netto per maand verdient ...
Een werkgever zag zich veroordeeld tot de betaling van achterstallig loon aan een werkneemster die een overeenkomst had van slechts 8 uur per week.
Elk jaar schrijft de Vlaamse welzijnssector bijna 6400 vacatures uit. Vaak gaat het om deeltijdse jobs, maar jonge mensen zijn daar niet in geïnteresseerd..
We vroegen Kennedy Jonga (39) uit Aartselaar, tewerkgesteld via het OCMW, hoeveel hij verdient …
De arbeidsduur die je bent overeengekomen met jouw werkgever maakt een essentieel onderdeel uit van de arbeidsovereenkomst. Wijzigingen kunnen niet zomaar.
Het leven wordt steeds duurder en ook voor (job)studenten komt een extra inkomen goed van pas. Is zwartwerk de slimme manier? Nee, zo blijkt...
Er zijn een paar duidelijke regels. Wie komt in aanmerking en waar mag je vrijwilligerswerk doen?
In de extralegale voordelen waar de Belg op kan rekenen, zindert het corona-effect nog na. Terwijl de tussenkomst in kosten voor woon-werkverkeer afneemt.