Het loon van een opvoedster in de integrale jeugdzorg: 2.406 euro bruto
We vroegen aan Rosa (40) uit Gent hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt...
“Ik ben crisisbegeleider voor jongeren. Het gaat altijd om een jongere die zich in een crisissituatie bevindt vanwege factoren als suïcidegevaar, zelfverwonding, schoolweigering, agressief gedrag… Het hele gezin en de hulpverleners die er al bij betrokken zijn, nemen deel aan de begeleiding. Het is de bedoeling dat ik de crisis stabiliseer en nadien doorverwijs voor hulp op de langere termijn.”
Een job op jouw lijf geschreven? Deze bedrijven zijn op zoek naar een (m/v) crisisbegeleider!
“Ik kreeg de vacature gewoon in mijn mailbox. Voordien werkte ik enkel met volwassen cliënten. Ik doe dit nu al meer dan 6 jaar.”
“Ja! Ik haal de meeste voldoening uit de dankbaarheid van de ouders en van de betrokken hulpverleners of de school. Mensen voelen zich echt geholpen wanneer de crisisbegeleider de - vaak erg moeilijke - situatie waarin de jongere en het gezin verkeren enigszins kan verbeteren.”
CHECK: Dé 6 zaken die je voldoening geven in je job
“Eigenlijk vind ik mijn loon billijk voor wat ik moet doen. In het bedrag zit natuurlijk wel de grote verantwoordelijkheid vervat die ik draag, samen met het team.”
“Nee. Ik heb indertijd ook bewust voor de sociale sector gekozen.”
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen via het Jobat Salariskompas
“27 uur. Hoe meer uren ik werk, hoe meer eraf gaat voor de belastingen, zo redeneer ik. Cliënten kunnen mij daarnaast altijd bellen tot ’s avonds laat. Die uren tel ik er niet bij. Daarnaast heb ik buiten mijn werk nog wat andere karweitjes te doen, zoals voor mijn gezin zorgen, dus dit volstaat voor mij.”
“Ja. Ik leg niet bewust maandelijks een bepaald bedrag opzij, maar het is mij altijd gelukt om iets over te houden van mijn loon. Ik ben van nature zuinig, en dat helpt.”
“Heel eenvoudig: nee. Ik leef vandaag, maar ik heb wel een spaarpotje voor later aangelegd.”
EXTRA: De 7 beste tips om te sparen voor je pensioen
“Mijn auto. Die kan ik helaas niet missen, omdat ik voor mijn werk vaak huisbezoeken doe.”
“Aan luxereizen, dure restaurants of een grote auto.”
“Aan boeken, cd’s, daguitstapjes, reizen, kleding, gezonde voeding enzovoort. Ik vind bio bijvoorbeeld belangrijk, en daar geef ik graag wat meer aan uit. Ik steun ook graag de lokale en kleine boeren die het milieu niet overbelasten.”
“Een huisje met daarbij een stukje grond kopen, op enige afstand van de drukte. Daarnaast zo weinig stressvol mogelijk leven. Ik zou dan bijvoorbeeld ook meer tijd kunnen spenderen aan artistieke hobby’s.”
(Belinda Bruzzese)
Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
3 maart 2023We vroegen aan Rosa (40) uit Gent hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt...
Wie zich optimaal wil voorbereiden op z’n pensioen, zorgt nu al best voor een financieel actieplan. Hoe bouw je een mooi pensioen op?
Veel bedrijven focussen op het aanwerven van medewerkers. Maar soms zijn die kort na hun start weer weg. Hoe moeten bedrijven jonge starters aan boord houden?
We vroegen aan Frederik Covents (24) uit Kieldrecht hoeveel hij netto verdient als jobstudent opvoeder/begeleider ...
Vandaag werken 600 vrijwilligers in een beurtrol om 24/7 bereikbaar te zijn aan de telefoon of via chat. Maar de dienst heeft steeds meer mensen nodig...
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Job te pakken? Da’s dan goed nieuws voor je bankrekening. Maar doen al die cijfers op je loonbrief je duizelen? Geen zorgen, wij hebben ‘m ontcijferd!
Niet helemaal tevreden met je loon? Waarschijnlijk verdien je meer dan het cijfer dat op je loonbrief staat...
Je mag dan wel meer verdienen dan 20 jaar geleden, toch is het nooit slecht om je uitgaven onder de loep te nemen. Want we geven onbewust veel geld uit …