Gelukkige kinderen verdienen later meer
Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig zijn levert dat je financieel iets op?
Ik werk voor Jongerenwelzijn en meer bepaald het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg als consulent-hulpverlener en onderzoek of de overheid moet tussenkomen bij gezinnen waar er mogelijk sprake is van een verontrustende situatie. Ik verleen ook support aan andere collega-hulpverleners en ik begeleid gezinnen die in een moeilijke situatie zijn terechtgekomen.
Door mijn jobinhoud heb ik heel veel contact met jonge mensen en voor hen wil ik gaan! Jong leven mee richting en kansen geven is wat we doen, samen met andere hulpverleners en uiteraard – en vooral – met de mensen zelf. Elke dag brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee in deze snel evoluerende wereld, saai is het nooit. Vorming volgen hoort erbij en wordt ruim aangeboden door Jongerenwelzijn zelf, een troef.
Mijn loon vind ik oké, maar bovendien vind ik mijn werkgever betrouwbaar, wachten op je loon is er niet bij. Ik ontvang ook maaltijdcheques, plus vakantiegeld en een eindejaarspremie. Een hospitalisatieverzekering wordt eveneens voorzien.
Ik verdien zo’n 1800 euro netto per maand sinds ik 80 procent werk.
Ik vind mijn loon redelijk, ik zou iets meer hebben gehad mocht ik destijds dienstjaren kunnen overnemen hebben, dat is nu anders voor de nieuwe mensen. Ik geniet dus ook van maaltijdscheques en een hospitalisatieverzekering alsook vakantiegeld & eindejaarspremie.
We hebben een uurrooster dat nogal wisselend kan zijn, een overleg valt soms vroeg of behoorlijk wat later op de dag. Ik beheer zelf in grote mate mijn agenda en werk 80%, dus een 32-tal uur.
Ik zet elke maand een fiks bedrag opzij voor later, we weten niet wat de toekomst ons brengt...
Jawel, ik doe al een hele tijd aan pensioensparen. Ik heb ooit 10 jaar thuisgewerkt als medewerkende echtgenote, waardoor ik geen groot pensioen verwacht. Ik kon toen nog niet bijdragen voor mijn pensioen, pensioensparen is dus zeker nodig.
Mijn auto (onderhoud, verzekering, brandstof) is een behoorlijke kost, want ik doe wel wat kilometers op een maand, maar de dienstverplaatsingen worden vergoed (niet van thuis naar het werk indien ik geen huisbezoeken heb, daar heb ik een abonnement voor maar kan dat vaak niet gebruiken omwille van de verbinding). Het huis en het huishouden is een tweede grote kost, of zelfs grootste kost: leningen, aankopen dienstencheques, de wekelijkse boodschappen of andere aankopen/herstellingen, kleding voor een van de kinderen of mezelf...
Erg dure kleding of accessoires hoeven niet voor mij. Al koop ik dat wel eens in de outlet of solden, omdat kwaliteit wel belangrijk is.
Een extra voor de kinderen, dat kan in allerlei vormen, wat ze nodig hebben is natuurlijk de leidraad. En verder op reis gaan, met mijn man, of – het summum – met het hele gezin!
Samen met enkele gelijkgezinden zou ik een centrum oprichten waar jongvolwassenen terecht kunnen voor een goede maaltijd die samen wordt gekookt, een gesprek, een herstelling aan een trui of broek, een douche of het gebruik van een wasmachine, samen met de andere jongeren een flard muziek maken/beluisteren, of wat sporten en chillen. Is de pot groot genoeg, dan een aantal centra.
(sjv)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
22 april 2016Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig zijn levert dat je financieel iets op?
We vroegen jeugdhuiswerker Willem Vounckx (27) uit Aarschot hoeveel hij maandelijks netto verdient ...
We vroegen Farid El Afi (36) uit Berchem, jongerenmedewerker bij het ABVV Vlaams-Brabant in Leuven, hoeveel hij netto per maand verdient ...
Jonge werknemers hebben meer kans om ziek te worden en ongevallen te krijgen dan oudere werknemers. Ook de kans op een burn-out ligt opvallend hoger.
Klaartje Cops (24) uit Brussel is consulent bij de bijzondere jeugdzorg. Hoeveel zij netto per maand verdient?
Tijdens de werkuren betaald verlof krijgen om je bij te scholen of om een opleiding te volgen: onder bepaalde voorwaarden kan het.
Winkelverkoop en klantendienst zijn goed voor meer dan de helft van de vacatures in verkoop. Een overzicht...
Sinds 2018 kan je, behalve in de horeca, ook in een aantal andere sectoren met een flexie-job aan de slag. Ja, ook gepensioneerden en leerkrachten...
Met je ogen draaien als je collega wat zegt. Of valse geruchten vertellen. Er wordt, spijtig genoeg, nog te veel gepest op de werkvloer. Waarom toch?