Het loon van een jobstudent in de bibliotheek van Universiteit Antwerpen: 70 euro netto per week
We vroegen aan Julie (23) uit Borgerhout hoeveel zij wekelijks verdient als jobstudenten in de bibliotheek van Universiteit Antwerpen …
Ik ben consulent bibliotheek in de bibliotheek van Lier. Vroeger heette dat assistent-bibliothecaris. Ik ben vooral bezig met bibliotheekprojecten. Daarnaast sta ik soms achter de uitleenbalie, en is het de bedoeling dat ik op termijn de taakverdeling binnen de bibliotheek ga herbekijken. Op dit moment neem ik ook het zalenbeheer en het beheer van het leescafé voor mijn rekening. Mijn takenpakket is heel uitgebreid: dat gaat van klassen ontvangen tot de kassa tellen tot projecten uitwerken.
Ja, ik vind mijn job heel fijn. Voor ik hier begon, was ik bibliothecaris in een andere bibliotheek. Ik had heel fijne collega’s en veel verantwoordelijkheden, maar na vijf jaar had ik het gevoel niet meer vooruit te kunnen. Op dat moment kwam deze vacature vrij, in een bibliotheek die voor mij bovendien dichter bij huis is. De stap van bibliothecaris naar consulent is financieel gezien een stap terug, maar ik heb er geen spijt van.
Mijn loon wordt bepaald door officiële barema’s, dus dat ken je op voorhand. Daarnaast werk ik vier vijfde, waar ik zorgverlof voor opneem. Er komt binnenkort dus ook nog een uitkering van RVA bij, maar ik weet nog niet hoeveel dat zal zijn. Ik verdien minder dan op mijn vorige werkplek, maar de werk-privébalans is op dit moment veel beter.
Sowieso ben ik vrij op woensdag, en daarnaast kan ik mijn uren flexibel indelen. Ik begin tussen half 8 en half 10, neem middagpauze tussen 12 en 14 uur, en kan stoppen vanaf 15 uur. Ik werk wel een avond per week, meestal op vrijdag. Die uren kan ik dan zelf compenseren door op andere dagen wat minder lang te werken.
Momenteel niet. We zetten elk jaar het bedrag opzij dat we terugkrijgen van de belastingen, maar hoeveel dat is, is altijd een beetje koffiedikkijken. Eigenlijk zouden we wel dringend moeten beginnen sparen voor de kinderen. Dat staat al lang op de planning, maar het is er nog nooit van gekomen.
De afbetaling van ons huis, en alle kosten die daar verder nog bijkomen.
Wat voor mij niet zo belangrijk is, is een nieuwe gsm of computer. Aan zulke toestellen geef ik liever geen geld uit. Ik heb zelfs nog nooit zelf een nieuwe gsm gekocht. Mijn moeder kan dat wel, die koopt om de twee jaar het laatste nieuwe model, en dan neem ik haar oude over. (lacht)
Ik geef heel gemakkelijk geld uit aan dingen voor de kinderen: kleren, leuke spullen, uitstapjes, … Over zo’n uitgaven hoef ik echt geen twee keer na te denken.
Ik zou vooral investeren in ons huis, en een spaarpotje opzijzetten voor de kinderen. Een huis is tenslotte ook een appeltje voor de dorst. En verder zou ik op reis gaan. Vroeger was ik vastbesloten dat als ik de lotto won, ik niet meer zou gaan werken, maar daar ben ik van afgestapt. Als ik heel mijn leven thuis moet zitten, word ik gek. Ik zou wel overwegen om niet meer voltijds te gaan werken, maar halftijds, of om vrijwilligerswerk te zoeken.
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
30 april 2018We vroegen aan Julie (23) uit Borgerhout hoeveel zij wekelijks verdient als jobstudenten in de bibliotheek van Universiteit Antwerpen …
Nee, veelverdieners lezen niet allemaal hetzelfde boek, maar er tekent zich wel een bepaald leespatroon af.
Jobat vroeg twee bibliotheekmedewerkers wat er door De Krook allemaal verandert in hun job.
We vroegen aan Mark Bogaerts (39) uit Borsbeek wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient...
Wij vroegen Chris Schoeters uit Sint-Truiden hoeveel zij verdient ...
Hoeveel verschilt het loon van een deeltijdse bibliothecaris met dat van een voltijdse? Jobat bekeek de lonen van Katia en Chris.
De traditionele werkdag, met werkuren van pakweg negen uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s avonds, heeft zijn beste tijd gehad.
Ruzie op de werkvloer gaat soms ver. Van weggedraaide bureaus tot pure paranoia. Hoe ga je daar het best mee om?
In de recente top tien van grootste knelpuntberoepen staan er twee uit de industrie: de technicus installaties en de elektrotechnisch installateur.