Het loon van een studiebureau projectleider: 2.200 euro netto
Inge Caers (36) uit Koekelberg is ontwerper van openbaar domein bij een studiebureau. We vroegen naar haar job én loon.
Als Communications Manager bij de sociale investeringsmaatschappij Incofin Investment Management ben ik verantwoordelijk voor de opmaak en het uitvoeren van de communicatiestrategie en het beheren van het communicatiebudget. Met gerichte acties voer ik de internationale communicatie van onze activiteiten naar bestaande en potentiële investeerders en naar de binnen- en buitenlandse pers in overleg met externe adviesbureaus. Ook de website, maandelijkse nieuwsbrieven, events, conferenties en het beheer van onze sociale media-kanalen behoren tot mijn takenpakket.
In mijn vorige jobs werkte ik altijd in teamverband en was er de mogelijkheid om kort te overleggen met andere communicatie-experten. Binnen Incofin IM ben ik momenteel de enige persoon die dag in dag uit bezig is met communicatie. Dat is even wennen maar gelukkig is de relatie met mijn nieuwe collega’s prima. Wat me het meest boeit aan deze job is de visie en missie van Incofin IM: we beheren fondsen die investeren in microfinancieringsinstellingen die op hun beurt groeikapitaal aan ondernemende mensen met lage inkomens verstrekken. Mijn steentje kunnen bijdragen aan het helpen groeien van mensen in ontwikkelingslanden maakt van mijn job een unieke activiteit. Ook het internationale team en het bezoeken van lokale projecten in het buitenland, maken dat ik met veel plezier voor Incofin IM aan de slag ben.
Onder de vakgenoten in de communicatiewereld wordt de leuze vaak bovengehaald dat ‘een job als Communications Manager geen 9-to-5 job is maar eerder een 5-to-9 job’. Het is een erg boeiende job die redelijk wat tijd van je vraagt. Erg drukke periodes met bijvoorbeeld de jaarlijkse aandeelhoudervergadering, jaarmagazines en financiële rapporten worden gevolgd door minder drukke periodes waar het to do-lijstje helemaal kan worden afgewerkt. Gemiddeld werk ik 52 uur per week. Daar staan 26 verlofdagen plus wettelijke feestdagen tegenover.
Ik ben erg tevreden met mijn loon en besef dat ik er ook hard voor werk. Een salaris moet je waard zijn.
Een groot deel gaat nu naar mijn spaarrekening. Tegen het einde van het jaar wil ik graag een eigen stekje kopen. Verder gaat er ook geld naar avontuurlijke reizen. In december vier ik mijn 30-jarig bestaan. Een stevig feestje zal dan ook wel een aardige duit kosten.
De portemonnee minder snel openen of minder diep in de buidel tasten, doe ik niet. Ik denk wel bewuster na over sommige dingen; de duur van mijn loopbaan, mijn wettelijk pensioen en hoe ik in een later stadium in een gezonde financiële situatie terecht kan komen bijvoorbeeld.
Dure hotels, poepsjieke kledij of potsierlijke accessoires. Kopen om te kopen is echt niet aan mij besteed.
Mocht ik ooit bij de gelukkigen zijn, dan plan ik een wereldreis die op z’n minst 3 jaar duurt. Of nee, maak er maar 5 jaar van, er is zo veel te ontdekken! In elk bezocht land zou ik dan wel meewerken aan een ontwikkelingsproject.
(em)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
15 maart 2013Inge Caers (36) uit Koekelberg is ontwerper van openbaar domein bij een studiebureau. We vroegen naar haar job én loon.
We vroegen aan Nicolas Dupont (31) uit Brussel, aankoopdirecteur bij Artsen Zonder Grenzen, hoeveel hij maandelijks verdient ...
Wij vroegen Nicola Santini (29) uit Elsene hoeveel hij verdient …
Flexi-jobs zijn niet alleen populair bij werknemers, ook werkgevers zien er steeds vaker de voordelen van in. Kan het binnenkort overal?
Reisagent is een knelpuntberoep, en daar zijn goede redenen voor.
Bij Arvesta is welzijn alvast meer dan een slogan. Het vormt de kern van waar het bedrijf voor wil staan. “Welzijn en een duurzame loopbaan zijn twee kanten eenzelfde medaille.”
Sinds 2018 kan je, behalve in de horeca, ook in een aantal andere sectoren met een flexie-job aan de slag. Ja, ook gepensioneerden en leerkrachten...
Te lang te veel te doen hebben, veroorzaakt sleurstress. Gelukkig hoeven we dat niet machteloos te ondergaan: we kunnen er zelf heel wat aan doen.
Sommige mensen vertellen consequent grote leugens, maar hoe ontmasker je zo’n Pinokkio nu eigenlijk?