Het loon van een barman in Australië: 1.350 euro netto
We vroegen aan Nick (26) uit Tessenderlo - werkzaam als barman in Australië - hoeveel hij netto per maand verdient …
Ik houd me bezig met het onderhouden van fruitbomen in Australië. Dat betekent voornamelijk het plukken van vruchten en het uitvoeren van de wintersnoei. Het is een heel gevarieerde job, waarbij ik de kans krijg om mijn sociaal leven uit te bouwen met andere werknemers.
Elke dag opnieuw geeft de job me nieuwe inzichten en vaardigheden die ik voor altijd met me meeneem. Mijn werk biedt veel variatie en er is wederzijds respect onder alle werknemers. Dat maakt dat ik telkens met plezier aan de werkdag begin.
Ik ben zeker tevreden, al is dat bedrag wel nodig om de levensstandaard hier, alsook de hogere productprijzen, te ondersteunen.
Meer dan in België, hoor. Gemiddeld presteer ik zo’n 48 uur.
Ja, ik slaag er toch in om elke maand een som opzij te zetten.
Momenteel het onderhouden van onze ‘van’, waar we in verblijven.
Ik weiger mijn geld te hangen aan alcohol die geserveerd wordt in pubs. En al zeker niet hier in Australië: de prijzen rijzen hier soms echt de pan uit.
Aan de dingen in het leven waar ik écht van kan genieten. Daarmee bedoel ik: reizen, lekker gaan eten en multimedia.
Zonder twijfel zou ik het geld gebruiken om de wereld te verkennen. Ik reis graag, dus dat zou het eerste zijn waar ik aan denk.
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
23 augustus 2019We vroegen aan Nick (26) uit Tessenderlo - werkzaam als barman in Australië - hoeveel hij netto per maand verdient …
Het diploma dat je in België behaalde, maakt vaak heel wat minder indruk in het buitenland. Ook als dat buitenland zich in Europa bevindt.
In België lijk je op het eerste zicht als starter heel wat meer te verdienen dan in de meeste andere Europese landen. Maar is dat wel zo?
Wat moet je allemaal in orde brengen als je een stage wil lopen in het buitenland?
De VS, Australië en Canada zijn voor Belgische jongeren de favoriete bestemming voor een buitenlandse job. Maar daar mag wel wat tegenover staan, vinden ze.
Wie in het buitenland wil werken, moet met heel wat rekening houden. Alles kan er anders zijn: het sollicitatieproces, je loon en ... je relatie.
Burgemeesters vind je in elke stad of gemeente… maar toch worden ze niet allemaal gelijk betaald. Hoeveel verdienen ze écht en hoe wordt hun loon berekend?
624 euro per maand. Dat is het loonverschil tussen man en vrouw.
De meeste werknemers zijn niet langer gebonden aan een werkplek, en dus werken steeds meer mensen van thuis uit.