Ben je als vrijwilliger verzekerd?
Sinds 1 april 2019 steekt de vrijwilligersverzekering in een nieuw jasje. Maar wanneer ben je eigenlijk verzekerd als vrijwilliger, en wanneer niet?
Ik werk als bediende in een verzekeringskantoor. Ik bezoek regelmatig klanten. Dat sociale aspect van mijn job spreekt me erg aan.
Ik vind dat de benzineprijzen buiten proportie zijn, en ze worden almaar duurder. Ik kom niet meer met de wagen naar Antwerpen, ook al omdat ik dan in de file sta. Met de trein ben ik drie kwartier onderweg, met de auto duurde het soms anderhalf uur. In de binnenstad verplaats ik me met de Antwerpse Velokes, de stadsfietsen. Super-gemakkelijk.
We proberen een beetje te sparen voor ons pensioen, vakantie of investeringen in ons huis, maar dat lukt moeilijker nu onze zoon studeert. Zeker vakantie zit er de laatste jaren niet in. Dat heeft te maken met prioriteiten stellen. Ik steek het geld liever in dingen voor het huis. Binnen een jaar of twee hoop ik terug een reis te kunnen maken.
Ik denk meestal heel goed na voor ik iets uitgeef. Ik koop graag kleren, maar probeer dan iets te zoeken dat niet te duur is. Verder ga ik graag naar de Zumba, en de après-Zumba is ook heel plezant.
Ik denk niet onmiddelijk aan iets. Sowieso koop ik heel bewust en overweeg ik altijd grondig of ik iets zal kopen of niet.
Ik zou minder gaan werken, maar wil wel graag aan de slag blijven. En dan zou ik op vakantie gaan, regelmatig gaan uit eten en geld opzijzetten voor onze zoon en onszelf.
(bvdb) – Foto: (kb)
16 juli 2012Sinds 1 april 2019 steekt de vrijwilligersverzekering in een nieuw jasje. Maar wanneer ben je eigenlijk verzekerd als vrijwilliger, en wanneer niet?
Ik heb tijdens het werk een auto-ongeval gehad. Het was geen woonwerkverkeer. Betaalt het bedrijf de schade?
Het goed verzekeren van stagiairs is de verantwoordelijkheid van zowel de school als de stageaanbieder. De school moet elke leerling verzekeren voor zowel de lichamelijke ongevallen, de burgerrechterlijke aansprakelijkheid als rechtsbijstand.
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
België is zowat het enige Europese land met een verschillend statuut voor arbeiders en bedienden. Luxemburg zette in 2008 de stap naar een eenheidsstatuut, Oostenrijk voerde vijf jaar voordien het fameuze rugzakmodel in. Hoe groot is het verschil met het buitenland?
'Leerkrachten hebben te veel verlof'. Die opmerking krijg je vaak te horen. Maar klopt dat ook? Wij zetten de voor- en nadelen van de job op een rij.
Een loonsverhoging vragen aan je werkgever blijft lastig, zeker als young graduate. Maar wat als je het echt verdiend hebt?
De Belgische loopbaan behoort tot een van de kortste van heel Europa, maar een kleine nuancering is hierbij wel op z’n plaats...
Een slechte baas zijn, is niet moeilijk. Een fantastische baas zijn, dat is hard werken. En dat wil – of kan – niet iedereen.