Ontslag via sms: in België kan het, in Australië niet
Een Australische rechtbank voor arbeidszaken heeft een werkgever veroordeeld die een medewerkster ontsloeg via sms. De werkgever moet 7.500 euro betalen.
Ik werk part-time in een restaurant dat toebehoort aan een businesshotel in Perth. Het buitenland heeft altijd een grote aantrekkingskracht op me uitgeoefend, dus ik vind het natuurlijk fantastisch om hier in Australië een landingsplaats te hebben gevonden. Ik werk hier nu zo'n acht maanden.
Absoluut! Ik werk al ongeveer 10 jaar in de horeca om bij te verdienen voor mijn studies en om reizen te maken. Aangezien ik graag in contact kom met veel verschillende persoonlijkheden én zelf graag uitga om iets te drinken en te eten, ben ik hier zeker goed terecht gekomen. Ik mag samenwerken met internationale collega's en ontmoet mensen van over de hele wereld.
Ik ben zeker tevreden met wat ik verdien. Aangezien de Australische overheid me een werklimiet heeft opgelegd, mag ik trouwens ook niet zomaar voor méér gaan. Het leven in Australië is dubbel zo duur als in België, maar met mijn loon zit ik hier relatief goed.
Ik werk hier part-time, deels omdat ik mijn aan de werklimiet moet houden, wat neerkomt op ongeveer 20 uur per week.
Zeker! Ik hou er echt aan vast om elke maand een derde van mijn inkomen te sparen. Dat lukt me ook meestal, dus ik ben zeker tevreden.
Het grootste deel van mijn loon gaat op aan huur. Die ligt hier hoger dan in België, waardoor het een meer dan aanzienlijke kostenpost is. Ook uitgaan kost me elke maand wel wat.
Ik ben niet graag afhankelijk van het openbaar vervoer. Aangezien ik er liever geen geld aan uitgeef, probeer ik mezelf op andere manieren te verplaatsen. Zelfs als is het te voet: nog altijd beter dan geld uitgeven om met de bus of de tram te gaan.
Reizen, zonder twijfel! Ik wil de hele wereld afreizen en alles gezien hebben.
Ik zou investeren in vastgoed. Het lijkt me bijvoorbeeld wel wat om op elk continent vastgoed te bezitten, en mijn investeringen ter plaatse op te volgen door van het ene continent naar het andere te reizen. Kwestie van mezelf een excuus te geven om veel te reizen. (lacht)
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
4 september 2015Een Australische rechtbank voor arbeidszaken heeft een werkgever veroordeeld die een medewerkster ontsloeg via sms. De werkgever moet 7.500 euro betalen.
Mannen die gezegend zijn met een knap uiterlijk verdienen aanzienlijk meer dan hun minder aantrekkelijke collega's. Zo blijkt ...
Om met pensioen te kunnen gaan, zullen Australiërs tot hun 70 jaar moeten werken. Dat maakte de minister van Financiën Joe Hockey begin mei bekend.
Wij vroegen Arthur Smeets (48) uit Edegem hoeveel hij verdient …
We vroegen barman in een cocktailbar Robin De Gelder (28) uit Leuven hoeveel hij netto per maand verdient ...
In steeds meer bedrijven kan je als medewerker gebruikmaken van een mobiliteitsbudget. Maar door het wetgevend kader is de groeimarge nu beperkt.
De opkomst van AI is een toegevoegde waarde voor werknemers met een beperking. Ruim de helft onder hen gebruikt het om problemen op het werk op te lossen.
Zelf je verlof kiezen, je werkplanning zelf invullen, geen baas meer die je komt storen, … Voor heel wat werknemers lijkt een carrière als freelancer een droom.
In het derde kwartaal van 2022 is de werkgelegenheidsgraad in België gestegen. Toch is ook het aantal inactieven gestegen. Hoe kan dat? Lees het hier.