Het loon van een bakkersgast: 1.500 euro netto
Joeri Fontaine (22) nam twee jaar geleden bakkerij Nolens over in Sint-Truiden. Jobat vroeg hem hoeveel hij verdient.
In onze zaak leefden we van de kas. We hadden gemiddeld een nettowinst van 50.000 euro per jaar, wat een mooi loon geeft, maar ik werkte er wel 70 à 80 uur per week voor, en mijn man meer dan 100 uur. Op dit moment maken we een moeilijke periode door. Mijn man en ik zijn aan het scheiden en ik ga binnenkort op zoek naar ander werk. Wellicht zal ik het dan met heel wat minder moeten doen. Toch zou ik anderen nu afraden zelfstandig te worden, net vanwege de druk die het legt op jezelf en je gezin.
De grootste kost is de afbetaling van ons huis, zo’n 2.300 euro per maand, en de personeelskosten. Sparen doe ik op dit moment niet. Ik wil eerst even afwachten hoe alles loopt voor ik verdere plannen maak.
Aan de kinderen. Ik koop graag kleren voor ze en geef ook graag geld aan hun hobby’s. In de huidige situatie worden ze ook iets meer verwend dan anders. Zelf speel ik bowling in clubverband, en elke week probeer ik te gaan spelen, al lukt dat niet altijd.
Op café gaan en uitgaan zijn zaken waar ik niet veel geld zal insteken.
Ik zou het huis afbetalen en op reis gaan. Ik ben dol op reizen, liefst zo ver en zo warm mogelijk. Daar mag wat strand bij zijn, of wat rondreizen.
Eigenlijk is die niet zo speciaal. Ik hoop gewoon dat mijn kinderen het later beter hebben dan ik. Gelukkig nemen ze de scheiding redelijk goed op. Vooral de middelste heeft het er moeilijk mee, maar 15 jaar is sowieso een moeilijke leeftijd.
(bvdb)  
17 juli 2012Joeri Fontaine (22) nam twee jaar geleden bakkerij Nolens over in Sint-Truiden. Jobat vroeg hem hoeveel hij verdient.
Nadia Ruel zette een grote stap en verhuisde in oktober vorig jaar van Canada naar België. Vandaag runt zij als meester-banketbakker de enige, echte Delacre-boetiek in hartje Brussel.
Op de afdeling geriatrie van het Gentse Sint-Lucas ziekenhuis loopt wel een heel bijzondere stagiair rond: de 54-jarige François Bloch.
Werknemers die er voor kiezen om langere tijd bij hun werkgever te blijven, worden vaak beloond met een anciënniteitspremie. Dit zijn de voorwaarden.
“Geen enkele dag is dezelfde. We bouwen zowel nieuwe producten op basis van data, maar staan ook in voor het onderhouden en live houden van producten die al zijn gebouwd.”
Ook in de retailsector woedt de ‘war for talent’. Maar merken en retailers die het slim aanpakken, zullen medewerkers aan zich kunnen binden.
Zet jouw IT-talent in voor de MIVB en hulp miljoenen reizigers.
Stress blijft een wederkerend probleem op de werkvloer. Hoe gaat jouw bedrijf om met stress? En staat je baas open voor oplossingen?
Een hoge werkdruk en stress zorgen er af en toe voor dat sommigen uit de bocht gaan en beginnen schelden. Hoe jij dan moet reageren? Jobat geeft 3 tips!