De job en het loon van een Accounting & Reporting Specialist
Wat doet een Accounting & Reporting Specialist binnen financial services precies? En welk salaris mag hij/zij verwachten?
Anja (41) uit Gent
“Ik sta in voor de boekhouding en het budgetbeheer van mijn afdeling. Dit gaat over kleine bedragen, niet over grote aanbestedingen. Ik maak vooral facturen op, dit gaat tegenwoordig allemaal via e-invoicing, wat het wel gemakkelijker maakt.”
“Ik werkte reeds voor de Vlaamse Overheid in Brussel. In 2008 wilde ik graag een job dichter bij huis, dan ben ik bij het Agentschap Wegen en Verkeer terecht gekomen in Gent. Sinds 2014 ben ik overgestapt naar de dienst boekhouding.”
Zelf op zoek naar een job bij de overheid? Check het actuele vacatureaanbod en ... go for happy!
“Voor mij is dat dubbel. Langs de ene kant is het vaak saai en eentonig. Ik voel soms dat ik in een ‘gouden kooi’ zit… Ik ondervind weinig uitdaging op professioneel vlak."
"Langs de andere kant kan ik veel telewerken wat goed combineerbaar is met de kinderen. Ook het statuut van ambtenaar geeft veel voordelen, waardoor ik een veilig gevoel heb.”
“Ik ben wel tevreden over mijn loon omdat je ook anciënniteit opbouwt. Nadeel is dat ik op C-niveau betaald word, maar voor de uren die ik werk ben ik best blij met wat ik verdien, zeker als je het vergelijkt met de privésector.”
“Ik zou niet veranderen van werk voor een hoger loon. Wel zou ik kiezen voor een functie met meer uitdagingen die in mijn interessegebied liggen mocht ik die kans krijgen.”
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas
“Ik werk momenteel 60%, wat neerkomt op ongeveer 23 uren werken per week.”
“Ja, ik spaar wel. Via de erfenis van mijn ouders lukt dat goed. Ook door de pandemie geef ik weinig uit en kan ik veel opzij zetten op het einde van de maand.”
“Persoonlijk vind ik dat ‘zorgen voor later’. We leven nu, en wat later komt zullen we wel zien… Ik doe wel aan pensioensparen sinds enkele jaren.”
Extra: 7 tips om een mooi pensioen op te bouwen
“Vooral mijn kinderen en de afbetaling van mijn huis.”
“Ik zou geen geld spenderen aan een dure auto of designerkledij. Ook koop ik nooit duur speelgoed voor de kinderen. Luxeartikelen zijn niet mijn ding. Eten zal ik niet weggooien, daar ben ik spaarzaam op.”
“Ik geef graag geld uit aan leuke tweedehands spullen. Ik zou graag op reis gaan mocht ik kunnen, maar met de kinderen lukt dat momenteel niet. Een goede massage voor mezelf en eens lekker gaan eten zijn ook zaken waar ik van geniet.”
“Ik zou stoppen met werken en verhuizen. Ik droom ervan om ergens in de natuur te wonen met veel vrijheid. Projecten opstarten om mensen te helpen en de wereld verbeteren zou ik zeker ook doen. En natuurlijk het geld delen met mijn vrienden en mijn kinderen.”
En jij? Blijf jij werken wanneer je de lotto hebt gewonnen?
(mvh)
Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
23 februari 2022Wat doet een Accounting & Reporting Specialist binnen financial services precies? En welk salaris mag hij/zij verwachten?
Danny (58) werkt al meer dan 35 jaar voor de FOD Financiën en bouwde er zijn carrière mooi uit. We vroegen hem wat hij doet en hoeveel hij verdient…
Fatih Öz (24 jaar) werkt sinds oktober vorig jaar bij FOD Financiën. Zijn advies aan young graduates? “Solliciteren, solliciteren en solliciteren!”
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Ze zijn ongemotiveerd, lui en duur. Ze hebben geen ambitie, te veel verlof en een te gul pensioen dat ze veel te vroeg opnemen... Maar klopt dat allemaal?
De pensioenberekening in België is vrij complex. We zetten de belangrijkste parameters voor werknemers, zelfstandigen en ambtenaren op een rij...
Hoeveel verdien je als je bij de overheid gaat werken? En is dat meer of minder dan dat je als bediende in de privésector aan de slag gaat?
De Belgische lonen zitten overal in de lift. Maar Brussel betaalt het best, zo blijkt uit het Jobat Salariskompas, gevolgd door Vlaams-Brabant en Antwerpen.
Leuven is een stad om van te houden, ook voor haar 1.300 medewerkers. Ontdek het verhaal van Marieke, Nathalie, Robbe, Pieter en Diederik