Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

De 10 best en slechtst betaalde sectoren in België

Het loon van de aankoopdirecteur van Artsen zonder Grenzen: 2.500 euro netto

We vroegen Nicolas Dupont (31) uit Brussel hoeveel hij verdient ...
Nicolas Dupont Artsen Zonder Grenzen Nicolas Dupont (31), Brussel
  • Beroep: aankoopdirecteur van Artsen Zonder Grenzen
  • Privé: gehuwd
  • Brutoloon: 4.700 euro
  • Nettoloon: 2.500 euro
  • Extra: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en pensioensparen

Wat doe je voor job?

Ik ben verantwoordelijk voor de aankopen van het hoofdkantoor van Artsen Zonder Grenzen, van MSF Supply (de logistieke centrale van AZG) en van onze buitenlandse missies.

De aankopen van MSF Supply bestaan uit medicatie, medische apparatuur en logistieke middelen zoals tenten, auto’s, ... Het is onze verantwoordelijkheid de kwaliteit van de goederen te waarborgen en ervoor te zorgen dat alles op tijd geleverd wordt en dit tegen de beste prijs. Wij kunnen op 48 uur tijd al het nodige materiaal gelijk waar ter wereld krijgen.

Zit je zelf regelmatig in het buitenland?

De mensen op onze buitenlandse missies kunnen op mijn team rekenen voor het aanreiken van middelen en technieken om te onderhandelen bij aankopen. Af en toe ga ik ook mee tijdens belangrijke onderhandelingen.

Mijn job bestaat er ook onder meer in de strategie van mijn departement op te stellen en het team van 18 gemotiveerde medewerkers te leiden en te coachen. Ik ben ook betrokken bij de grote aankopen. Hiervoor reis ik regelmatig naar het buitenland.

Doe je je job graag?

Ik hou erg veel van mijn job! Als consultant bij een groot bedrijf verdiende ik meer, maar die job had geen humanitair doel. Nu draag ik bij aan de betere verzorging van patiënten over de hele wereld, iets waar ik veel voldoening uit haal. Het is ook aangenaam om te werken voor een humanitaire organisatie die zo professioneel georganiseerd is als AZG. Daarbij komt nog dat ik veel verantwoordelijkheid (het aankoopbudget bedraagt 100 miljoen euro per jaar) en bewegingsruimte krijg binnen mijn job.

Het werk is ook boeiend omdat het een combinatie is van concrete onderhandelingen en strategische analyses (zoals het opvolgen van de markt van medicatie).

Wat vind je van je inkomen?

Mijn loon ligt lager dan in de privésector, maar daar maal ik niet om. Het humanitaire aspect is belangrijker voor mij. Binnen AZG krijgen we bovendien veel ontwikkelingskansen, doorgroeimogelijkheden en verantwoordelijkheden. En op zich is het natuurlijk geen slecht loon, ik kan er perfect van leven.

Hoeveel uren werk je per week?

In theorie werk ik 37,5 uur per week, maar in de praktijk is dat een pak meer. Mijn functie bestaat nog niet zo lang, dus er is nog veel braakliggend terrein. Ik waak er wel over dat de mensen in mijn team niet veel overuren presteren. Mijn departement voelt in het algemeen niet de impact van dringende buitenlandse interventies omdat we normaal gezien alles op voorraad hebben.

Spaar je?

Ja. Ik heb (nog) geen hypothecaire lening, auto of kinderen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan reizen. Mijn vrouw is Iers en ik ben Frans. Wij maken dus regelmatig reizen naar onze familie en vrienden. Daarnaast doneer ik aan organisaties als WWF en Kiva (microfinanciering aan mensen in ontwikkelingslanden).

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou mijn job in eerste instantie zeker niet opzeggen. Ik zou de tijd nemen om te overwegen wat de beste manier is om met dat bedrag iets te betekenen op humanitair of milieuvlak. Met een gedeelte van het bedrag zou ik ook een eigen woning kopen en op reis gaan.

(mr) 

13 maart 2013
Anderen bekeken ook