“In ons beleid zetten we in op vier domeinen die elkaar beïnvloeden en het welzijn van onze medewerkers bevorderen. Deze domeinen stellen wij voor als het Huis van Werkvermogen,” vertelt Katrin Vandael, Stafmedewerker Personeelszaken. “Het fundament van het huis en essentieel voor bevlogen medewerkers is hun lichamelijke en psychische gezondheid. De eerste verdieping richt zich op aanwezige competenties binnen onze organisatie en op het inzetten op de juiste plaats van de juiste mix van kennis en vaardigheden.”
De tweede verdieping omvat alle werk-gerelateerde normen en waarden. De cultuur in de organisatie is de verantwoordelijkheid van elk individu: respect, no-blame, appreciatie, rechtvaardigheid en motivatie staan hierin centraal. “De derde verdieping focust op de werkomstandigheden, de inhoud van het werk, de sociale werkomgeving en de organisatie, naast ook het beleid, het management en het leiderschap.” Tenslotte is er nog een tuin naast het huis. De tuin symboliseert het contact met het privéleven van de medewerker.
AZ Monica onderneemt verschillende welzijnsacties het hele jaar door. “We organiseren Health@work weken met workshops rond slaap en gezonde veerkracht, besteden aandacht aan gezonde voeding en organiseren een maandelijkse fruitbedeling. We hebben een fietsbeleid waarbij medewerkers via een groepsaankoop goedkoper een stadsfiets en/of elektrische fiets kunnen aanschaffen. Om onze medewerkers op te vangen na een schokkende gebeurtenis richtten wij een intern opvangteam op. Al deze acties dragen er toe bij dat onze medewerkers zich goed in hun vel voelen bij AZ Monica,” besluit Katrin Vandael.
(wv)
18 juli 2016Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Alsof het probleem om goede verpleegkundigen te vinden al niet groot genoeg is, zit de hele zorgsector volgend jaar met de handen in het haar.
Deze laatstejaars zullen op een spannende en educatieve manier kennismaken met de studie- en jobmogelijkheden in de gezondheidssector.
“Was beweging een pil, dan zou elke dokter hem voorschrijven”, kopte de Britse krant The Guardian begin deze maand.
Drie toegewijde medewerkers vertellen over hun job buiten de gebruikelijke kantooruren.
Hasselt Zorgstad en Fietsfront Hasselt willen dat over 7 jaar minstens 7 van de 10 werknemers die in een straal van 7 kilometer rond hun werkplek wonen, de verplaatsing met de fiets doen.
We vroegen Orphelia Temmerman (34) uit Herent hoeveel zij verdient …
Wij vroegen Lise Van Daele (26) uit Haacht hoeveel zij verdient …
Voelt het aan alsof je ter plaatse blijft trappelen en niet meer kunt groeien in je job? Indien ja, dan is de kans groot dat je carrière op een plateau zit.
Wanneer jouw job je een gelukkig gevoel geeft, mag je van geluk spreken: je behoort dan tot de 'happy few' die zich oprecht goed voelen op hun werk.