De voor- en nadelen van naar je werk rijden
Met de auto naar het werk rijden is voor velen een automatisme… maar waarom zou je per se de auto nemen als het ook anders kan?
Nog maar de helft van de kantoorwerkers (47%) werkt strak van 9 tot 17 uur. Van wie vaak van thuis uit aan de slag is, houdt nog maar een derde (35%) thuis de klassieke ‘kantooruren’ aan. Dat blijkt uit een onderzoek van tijdsregistratiespecialist Protime bij duizend Vlaamse bedienden.
Check: In welke sector kan je het meest thuiswerken?
Bijna de helft (47%) hanteert dus nog de kantooruren, maar een meerderheid werkt intussen anders. Bijna een op de vijf (18%) start zijn werkdag er vroeger, om dan ’s avonds vroeger te kunnen stoppen, terwijl 6% net het omgekeerde doet. Een andere 6% werkt ‘in blokken’ tijdens de dag.
Ook opvallend: 11% begint op kantoor vroeger aan de werkdag én beëindigt die ook later.
Lees meer: Traditionele werkdag is niet meer wat het geweest is
William Visterin - Bron: Go for happy Magazine
18 april 2023Met de auto naar het werk rijden is voor velen een automatisme… maar waarom zou je per se de auto nemen als het ook anders kan?
Veel bedienden mogen een of twee dagen thuis werken, maar niet iedereen maakt daar gebruik van. Er zijn immers voordelen én nadelen aan hybride werken.
Niet elke collega vindt het fijn om na de werkuren gemaild of gebeld te worden. En dat heeft veel te maken met iemands persoonlijkheid.
Hoe unplug je jezelf na een dag thuiswerken en kom je écht tot rust? Met deze tips wordt het alvast een stuk gemakkelijker.
Even op een terras in de zuiderse zon dat rapport afwerken en je collega’s mailen? Wat komt er allemaal bij kijken als je digitale nomade wil zijn?
We werken steeds flexibeler. Nog maar de helft van de kantoorwerkers werkt strak van 9u tot 17u...
Het volledig uit elkaar houden van je werk en je privéleven is vandaag simpelweg onmogelijk geworden. Het nieuwe toverwoord is integratie.
Sinds 1 april 2023 moet jij je als werknemer niet langer verantwoorden wanneer je na de werkuren niet meteen antwoordt op een mail of bericht van je werkgever.
Ambtenarenclichés, iedereen kent ze. Maar kloppen ze echt of zijn het vooroordelen? Alexandra Arys van FOD Financiën. Zij ontkrachtte of bevestigde ze.