Wat is de juiste manier om op roddels te reageren?
Roddelen is iets wat altijd zal blijven bestaan en wat eigen is aan mensen. Het kan over een vrij onschuldige vorm van communiceren gaan.
Eerst en vooral kan je best nog eens aan je baas vragen of hij het gesprek is aangegaan en wat het resultaat hiervan is geweest. Op deze manier kan je op een subtiele manier laten voelen dat hij actie moet ondernemen. Je kan hem ook in vertrouwen laten weten dat er nog een voorval is geweest en dat je je er niet goed bij voelt. Focus daarbij vooral op het effect dat dit op jou heeft, zonder de andere te sterk te beschuldigen. Natuurlijk kan je ook met je collega zelf het gesprek aangaan en polsen waarom hij dit gedrag stelt. Misschien is het nooit echt zijn bedoeling geweest om jou in een verkeerd daglicht te zetten. Maak ook hier duidelijk waarom je je slecht voelt en welke gevolgen het heeft op jou, zodat hij de situatie vanuit jouw perspectief kan bekijken en begrijpen.
Wanneer je hier echter geen gehoor vindt, kan je best de HR-afdeling of een vertrouwenspersoon raadplegen. Wanneer het de spuigaten uitloopt, kan het gedrag van je collega zelfs als pesten worden gepercipieerd en kunnen er sancties worden getroffen.
Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group.  
9 augustus 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Roddelen is iets wat altijd zal blijven bestaan en wat eigen is aan mensen. Het kan over een vrij onschuldige vorm van communiceren gaan.
Pesterijen op het werk zijn volgens de wet onterecht en terugkerend gedrag dat buiten of binnen de onderneming of instelling voorkomt.
Vaak worden de termen employer branding en employer marketing door elkaar gebruikt. Toch staan ze voor iets anders. Bij employer branding breng je jouw bedrijfscultuur op een zo aantrekkelijk mogelijke manier over. De volgende stap is employer marketing: je brengt de juiste boodschap naar de juiste doelgroep zodat ze voor jou komen of blijven werken.
Weet jij niet waar je werkgever voor staat? Of het bedrijf waar jij solliciteert? Nochtans maakt het een verschil om het verhaal achter een bedrijf te kennen.
Contraproductief werkgedrag kent vele maten en vormen. Van roddels en ongepast moppen tot een ronduit toxische werkattitude. Hoe herken je het?
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen blijkt de stad waar de levenskwaliteit het hoogst is voor expats en hun gezinnen.
Eléonore en Louise vertellen over het Young Graduate traject bij Beobank: “Het is perfect voor wie goesting heeft om nieuwe dingen te proberen.”
Een uur sneller thuis zijn van je werk of een uur vroeger op café kunnen gaan. Wie wil dat niet?
Beantwoord jij ’s avonds ook vaak nog werkmails? Of werk je in het weekend soms door om een deadline te halen? Je bent zeker niet alleen.